Translate

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Οδοντόπαστα







Ναι ναι! Πολύ καλά διαβάσατε! Σήμερα έφτιαξα οδοντόπαστα. 

Όχι δεν είναι κάποιο γλυκό! Ούτε κάποιο φαγητό που το ονόμασα έτσι! Έφτιαξα πραγματική οδοντόπαστα για βούρτσισμα των δοντιών!

 Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καταπληκτική αίσθηση καθαριότητας αφήνει στο στόμα μετά τη χρήση! Μόνο όταν την δοκιμάσει κανείς μπορεί να το πιστέψει!  


Την ιδέα την πήρα από αυτό το blog το οποίο έχει κι άλλες πολλές πληροφορίες για την εναλλακτική μορφή της ιατρικής.  http://alttherapy.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6737.html#axzz2CTJ8cBQR 

Σήμερα είναι η δεύτερη φορά που την έφτιαξα. 

Η πρώτη πριν δυο εβδομάδες είχε γεύση πορτοκάλι. Ετούτη εδώ έχει γεύση μέντας. Και οι δυο μας άρεσαν πάρα πολύ.  Δεν την έβαλα νωρίτερα διότι ήθελα να την δοκιμάσω πρώτα και να είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα.  

Την επόμενη φορά θα κάνω με γεύση δυόσμο.  Και την άλλη με γεύση βανίλιας! Πάντως για να αγοράσω ξανά χλωμό το βλέπω! 

Μια δόση φτάνει για 2 εβδομάδες περίπου μια 4 μελή οικογένεια. 



Υλικά 


                  Ξύσμα από φρέσκο λεμόνι. (προαιρετικά)  Καταπολεμά την κακοσμία. Βέβαια η κόρη μου που φοράει σιδεράκια στα δόντια διαμαρτυρήθηκε πως της κολλάει ενδιάμεσα.  Όμως όταν ξέπλυνε με περισσότερο νερό έφυγαν και το στόμα μοσχομύριζε..

               Ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι θαλασσινό τριμμένο. Εγώ φέρνω από το Μαριδάκι. Αλλά όποιος δεν έχει κανένα Μαριδάκι κοντά νομίζω θα βρει στα καταστήματα υγιεινής διατροφής ή βιολογικών προϊόντων

                   Πέντε κουταλάκια φυτική γλυκερίνη τη βρήκα πολύ εύκολα στο πρώτο φαρμακείο που μπήκα.

               Δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο  εγώ είχα πορτοκάλι την πρώτη φορά κι έβαλα από αυτό. Έδωσε και το ανάλογο χρώμα στην οδοντόπαστα. Το είχα αγοράσει από το σούπερ μάρκετ. Όπως έχει διάφορα αιθέρια έλαια στο φαρμακείο. Αυτή την φορά πήρα μέντα. Υπάρχει όμως και  δυόσμος,  φασκόμηλο. Ότι γεύση σας φτιάχνει την διάθεση.

Μισό κουταλάκι ζάχαρη στέβιας (προαιρετικά)

Πέντε κουταλάκια (μαγειρική) σόδα


Διαδικασία

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι αρχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ. 






1.   









             Τα χτυπάμε για να ενωθούν πάρα πολύ καλά! Να λιώσει η σόδα και το θαλασσινό αλάτι. 

       Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα αν θέλουμε. Ανακατεύουμε και πάλι να ενωθεί και το ξύσμα με το μείγμα.                                                        Τα χτυπάμε για να ενωθούν πάρα πολύ καλά! Να λιώσει η σόδα και το θαλασσινό αλάτι. 










       Την τοποθετούμε σε βαζάκι ή αν βρούμε σε κάποιο σωληνάριο για να βγαίνει όπως η αγοραστή οδοντόπαστα. 









     Αυτή είναι με γεύση μέντας. 

     Πέτυχε λίγο περισσότερο στην υφή από την πρώτη μου με το πορτοκάλι. 




















Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Ζαμπονοτυρόπιτα





Την έφτιαξε προ ημερών  η μαμά μου αλλά δεν την πρόλαβα ζεστή. Παρόλα αυτά ξετρελάθηκα!  Την έφτιαξα κι εγώ λίγες μέρες αργότερα!
Αν την φάτε  και ζεστή θα νιώσετε απίστευτη απόλαυση!  Δεν βάζουμε ελαιόλαδο ή επιπλέον βούτυρο. Η σφολιάτα έχει αρκετό! 
Είναι μακράν η ωραιότερη ζαμπονότυρόπιτα που έχω δοκιμάσει! 

Υλικά

 4 αυγά
1 φλιτζάνι τυρί γκούντα
100 γρ μανούρι
100 γρ φέτα
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
Μοσχοκάρυδο, πιπέρι
200 γρ κρέμα γάλακτος
Μισό φλιτζάνι φαρινάπ
1 φύλο σφολιάτας

Διαδικασία 

Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας με τον πλάστη για να το κάνουμε πιο λεπτό. Και μετά το βάζουμε στο ταψί και το τρυπάμε με το πιρούνι. Το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο για λίγα λεπτά. 








Ενώ ψήνεται η σφολιάτα εμείς σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά .

















Μην ξεχάσετε να τρίψετε λίγο μοσχοκάρυδο. Του δίνει εξαιρετικό άρωμα και γεύση. Μην το παρακάνετε όμως γιατί αν βάλετε παραπάνω πικρίζει. 






Στο μπολ με τα αυγά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να πάει το αυγό παντού. 











Αν έχει ψηθεί η σφολιάτα την βγάζω από το φούρνο και της ρίχνω από πάνω το μείγμα του μπολ. 








Βάζω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να ενσωματωθούν τα τυριά με τα υπόλοιπα υλικά. 











Μετά από περίπου μισή ώρα την βγάζετε και την κόβετε σε κομμάτια. 









Δεν φαντάζεστε πώς λιώνουν τα τυριά στο στόμα. Αλλά και τι γεύση παίρνουν με τη σφολιάτα και το μπέικον. 











Καλή επιτυχία σε όσους την προσπαθήσουν. :-)