Translate

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Σοκολατένιο κέικ με ταχίνι και κάστανα






Νηστεύετε έμαθα! Πως το έμαθα; Ε! Τα καλά νέα ταξιδεύουν γρήγορα!! :-)

Καλημέρα σας! Καλή μας Σαρακοστή!  Μου λείψατε!

Άργησα λιγάκι να στείλω τις ευχές αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ που λέει κι ο σοφός λαός!
Σήμερα θα πάω στο χωριό! Κυριακή γαρ.

 Έφτιαξα για να κρατάω ένα λαχταριστό, καταπληκτικό, νηστίσιμο κέικ 
Και τι πως δεν έχει αυγά, βούτυρο και γάλα; Έχει όλα τα υπόλοιπα! Οι γεύσεις έχουν δέσει μοναδικά. Γίνεται γρήγορα, αλλά δυστυχώς τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα!
Ίσα που πρόλαβα να το φωτογραφίσω ψημένο.
Δεν βαριέσαι αυτός είναι ο σκοπός της ζωής ενός κέικ που λέει και η κόρη μου!
Να φαγωθεί! Και το δικό μας κέικ τον σκοπό του τον διεκπεραίωσε με επιτυχία!

Υλικά

1 φλιτζάνι ταχίνι
μισό λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 σφηνάκια μπράντι
1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα
κακάο 5 κ.σ.
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
μια τσιμπιά αλάτι


Διαδικασία 





Βάζουμε το ταχίνι με το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.











Μπράντι και πορτοκάλι χυμός είναι τα υπόλοιπα υγρά υλικά.















Ρίχνουμε κοσκινισμένο το κακάο . Αμέσως μετά και τη ζάχαρη.










Χτυπάμε πολύ καλά!












Ετοιμάζουμε τα κάστανα και τα ρίχνουμε κι αυτά









Τώρα ρίχνουμε το αλεύρι












Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Η δικιά μου είναι από σιλικόνη! Είναι καινούρια!  Μη ζηλεύετε καλέ! Είναι φτηνές τώρα ποια! Αλλά είναι τόσο βολικές!









Έτοιμο!


Ούτε το μισό δεν έμεινε για  το χωριό!




















Καλή επιτυχία!!




:-) 

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Σαλάτα με θαλασσινά, καρύδια και dressing περγαμόντο



Καλημέρα! Σάββατο σήμερα! Τι καλά! Ο καιρός κάθε μέρα γίνεται και καλύτερος, οι μέρες πιο φωτεινές και η διάθεση μας ανεβαίνει. Καλά δεν είναι τόσο απλό αλλά ας μην αλλάξουμε την κουβέντα τώρα! Το θέμα μας είναι η σαλάτα με τα θαλασσινά που έφτιαξα σήμερα.
Τόσο δεμένες γεύσεις μεταξύ τους σε σαλάτα έχω καρό να φάω! Κι όσο ανοίγει ο καιρός τόσο  μειώνεται και η όρεξη για λιπαρά. Όχι όμως και για γλυκά! Κάπως πρέπει να συντηρήσουμε και τα κιλά του χειμώνα! Αν τα κόψουμε και όλα μονομιάς πάει θα καταρρεύσουμε! Και φτάνει που καταρρέουν όλα γύρω μας, ας μείνουμε εμείς οι βράχοι! Πάλι πάω να αλλάξω την κουβέντα!!
Ας επικεντρωθούμε στο θέμα μας λοιπόν.

Τα υλικά της σαλάτας

5-6 μεγάλες γαρίδες βρασμένες
ένα φλιτζάνι  μύδια βρασμένα
1 μαρούλι σγουρό
5-6 φύλλα κινέζικο λάχανο
κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μαρούλι συνηθισμένο
άνηθο, πάει περισσότερο στα θαλασσινά από τη ρόκα.
μισό φλιτζάνι καρύδια και μισό  σποράκια
2 φλιτζάνια  στάρι βρασμένο
μια χούφτα granberies και μια σταφίδες

Για το dressing 

3 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μαρμελάδα περγαμόντο (όποιος δεν έχει βάζει πορτοκάλι)
αλάτι, λίγο πιπέρι
Καλό χτύπημα στο multi


Διαδικασία





Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν









Τα κόβουμε όλα μαζί









Βάζουμε τα μύδια, και τα υπόλοιπα υλικά










Στολίζουμε με τις γαρίδες





















Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της σος κι έτοιμη η σαλάτα μας τραγανή και χορταστική!








Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Καραμελωμένα αμύγδαλα με σοκολάτα

Καλό μήνα! Λουλούδια, μυρωδιές, χρώματα, καλή διάθεση! Ο Μάρτης είναι ωραίος μήνας! Ο μήνας των απόκρεω ν και η ευκαιρία μας να νιώσουμε και λίγο παιδιά μαζί με τα παιδιά! Αλήθεια τι θα ντυθείτε φέτος! Εγώ δεν λέω! Το κρατώ κρυφό γιατί κάνω εμφάνιση κάθε χρόνο στο χορό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μου και κανείς δεν με αναγνωρίζει μέχρι που κάποιο παιδί παρατηρεί κάτι χαρακτηριστικό πάνω μου και με αποκαλύπτει! χε! χε!  

Στα σοκολατάκια μου τώρα! 


Προχθές λοιπόν,  ανακάλυψα πως είχα πάρα πολλά αμύγδαλα! Κάθε φορά που περνάω από κατάστημα με ξηρούς καρπούς παίρνω αμύγδαλα και σουσάμι. Δεν ξέρω γιατί έχω πάντα την εντύπωση πως ποτέ δεν έχω από αυτά. Αποφάσισα λοιπόν να τα κάνω κάτι σαν παστέλι λιώνοντας λίγη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνοντας τα μέσα για να βραχούν καλά.  Τα άπλωσα σε λαδόκολλα και κάποια από αυτά τα έφτιαξα σοκολατάκια! Απίστευτη γεύση! 

 


Σοκολάτα μαύρη 80% μαζί με καραμελωμένα αμύγδαλα. Τίποτα άλλο δεν χρειάζονται αυτά τα σοκολατάκια για να έχουν ολοκληρωμένη, γεμάτη, θεϊκή γεύση!  
 Το αμύγδαλο κι η σοκολάτα στέκονται από μόνα τους εξαιρετικά! 

Υλικά

200 γρ κουβερτούρα 80%
100 γρ καραμελωμένα αμύγδαλα
1 κ.σ. βιταμ
2. κ.σ. γάλα εβαπορέ
λαδόκολλα 

Διαδικασία



Κομματιάζουμε τα αμύγδαλα.








 

Όσο πιο σπασμένα είναι τα αμύγδαλα τόσο πιο νόστιμα γίνονται τα σοκολατάκια. 












Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί,. 
Σοκολάτα σε κομμάτια πήρα αυτή τη φορά. Η αλήθεια είναι πως λιώνει πολύ πιο γρήγορα αν και είναι πολύ πιο ακριβή! 










Προσθέτουμε και το γάλα με το Βιτάμ αμέσως γιατί αν το βάλουμε μετά που θα λιώσει η σοκολάτα σφίγγει και γίνεται δύσκολο να την χρησιμοποιήσουμε. 









Σε λίγα λεπτά έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. 















Ρίχνεις τα αμύγδαλα μέσα στην σοκολάτα και κουταλιά κουταλιά τοποθετούμε το μείγμα στην  λαδόκολλα. 







Τα αφήνεις 2-3 ώρες να στεγνώσουν εντελώς! 














Έτοιμα!!   Μακάρι Ο Μάρτης μας να είναι τόσο νόστιμος όσο αυτά τα σοκολατάκια!