Translate

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Brusseles Gourmet...

Ταξίδι στις Βρυξέλλες! Όχι δεν αποτελώ εξαίρεση! Για δουλειά πήγα κι εγώ αλλά πάντα έχεις λίγο χρόνο να δεις, να μυρίσεις να δοκιμάσεις! Σήμερα λοιπόν, θα δημοσιεύσω φωτογραφίες από τις γκουρμεδιές που είδαμε, δοκιμάσαμε, αγοράσαμε στις Βρυξέλλες.


Τη φωτογραφία μας δάνεισε η Στεφανία Γεωργακάκη! Αγαπητή συνάδελφος από τα Χανιά!  


Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για την πόλη (πριν πάω)  διάβασα πως η σπεσιαλιτέ είναι τα μύδια τα οποία μάλιστα τα σερβίρουν σε ειδικά κουβαδάκια  και τα ψήνουν με ποικιλία συνταγών! 

Εγώ πάντως δεν έτυχε να δοκιμάσω από αυτά. Να ένας καλός λόγος να ξαναπάω! χε! χε!  Την φωτογραφία τράβηξε ο καλός συνάδελφος Νίκος Αντωνόπουλος ο οποίος κατάφερε σε 2 μέρες να κάνει όσα θα έκανα εγώ σε μια εβδομάδα!  Εμ! Έκαστος στο είδος του και ο Νίκος στα ταξίδια! :-) 



Επίσης το Βέλγιο φημίζεται για τις μπύρες. 





Την πρώτη μέρα που φτάσαμε, περιμένοντας να μας ετοιμάσουν τα δωμάτια στο ξενοδοχείο περιπλανηθήκαμε στο κέντρο της πόλης και ήπιαμε μια μπύρα, η οποία μας έκανε να γελάμε μέχρι δακρύων! Λεγόταν Magic cherry beer! Αυτό το Magic έπρεπε να με προβληματίσει αλλά δεν ...






Επίσης βρεθήκαμε σ ένα ασιατικό εστιατόριο με μπουφέ. Δίνεις 12 ευρώ και τρως όσο θες κι ότι θες! 
Εκεί δοκίμασα τις περίφημες τηγανιτές πατάτες, η άλλη σπεσιαλιτέ του Βελγίου. Δεν τρελάθηκα ! Είναι μάλλον προτηγανισμένες αν και δείχνουν κομμένες στο χέρι! Σαν να τις έφτιαξε η γιαγιά! Αλλά μπα.... 






Το πρώτο βράδυ πήγαμε σ ένα γνήσιο Ιταλικό εστιατόριο το Brace με ζωντανή μουσική! Ένας τύπος έπαιζε Ιταλικά τραγούδια όλο το βράδυ! Καταπληκτικό ιταλικό κρασί ! Η πίτσα ήταν επίσης ωραία και η σαλάτα πρωτότυπη !  Στην φωτογραφία είναι η πίτσα την οποία είχαν γαρνίρει με ρόκα! Αξεπέραστη γεύση! 









Το μεσημέρι της δεύτερης μέρας μας έκαναν το τραπέζι σε ένα καταπληκτικό πολύ gourmet γαλλικό εστιατόριο! Όποιος ξέρει γαλλικά μπορεί να διαβάσει το μενού. Όποιος δεν ξέρει ας αρκεστεί στις φωτογραφίες. :-) 



Προσούτο με πεπόνι και αντίδια! 
Ψάρι στα κάρβουνα με καραμελωμένα λαχανικά!

Απίστευτη γεύση!! 








Επιδόρπιο cheese cake  φράουλα. Καλό ήταν αν κι έχω δοκιμάσει και καλύτερο! Αν μου ζητούσαν να ψηφίσω πιο από τα 3 πιάτα με ενθουσίασε θα έλεγα το ψάρι! Μιλάμε για καταπληκτικός ο συνδυασμός του με τα λαχανικά και την σος 





Την τελευταία βραδιά πήγαμε σε ένα γερμανικό εστιατόριο. Για να είμαι ειλικρινής θέλαμε να πάμε σ ένα Ιρλανδικό καταπληκτικό δίπλα αλλά δεν είχε τραπέζι κενό. Έτσι καταλήξαμε στο γερμανικό. Ήταν συμπαθητικά. Αν και με χάλασε λίγο το βλέμμα κάποιων θαμώνων, ήμουν σε καλή διάθεση και δεν το συνέχισα. 








Αλλά το μεγάλο κόλλημα το τρώει κανείς με  chocolate shop  και  ζαχαροπλαστεία στην grand plaza! Καταπληκτικές βιτρίνες!! 













































Σοκολάτες παντού! Και τι σοκολάτες!! 













Και βάφλες παντού επίσης!! Κι αυτό το παιδάκι! Παντού επίσης!! Η μασκότ του Βελγίου! 


Ο καιρός τέλη Ιουνίου πάντως δεν θύμιζε τίποτα από το καταγάλανο καλοκαίρι της Ελλάδας! Ξέρω ξέρω! Να μην κάνω σύγκριση! Εμ! Δεν γίνεται αυτό! :-) 







Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Award :-)

Πριν λίγες μέρες η Silena από το  blog http://aromakouzinas.blogspot.gr/ μου πρόσφερε ένα βραβείο. Αυτά τα βραβεία είναι μάλλον για να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον bogger. Έτσι δεν είναι Σιλένα;

Γι αυτό σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εν λόγω βραβείου και θα πρέπει να γράψω τι σημαίνουν για μένα κάποιες λέξεις:



 ΑΜΗΧΑΝΙΑ:   Οι ψεύτικοι άνθρωποι, τα ψεύτικα κομπλιμέντα, ο ύπουλος και βρώμικος τρόπος αντιμετώπισης. Επίσης οι απαισιοδοξία και η γκρίνια ως τρόπος ζωής! Και οι άνθρωποι που από εγωιστική  διάθεση σπαταλούν το χρόνο μου!

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ : Τους άλλους όπως είναι και περιμένω κι οι άλλοι να κάνουν το ίδιο.

ΘΕΛΩ    Να ταξιδεύω συχνότερα

ΑΓΑΠΩ Τις εκπομπές μου στο ραδιόφωνο και τα παιδιά μου στο σχολείο και στο σπίτι!  

 Η ΓΝΩΣΗ είναι δύναμη... και καμιά φορά δυστυχία... 

ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ - ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ Μου αρέσει να ανεβαίνω σκαλοπάτι σκαλοπάτι όλα τα επίπεδα στη ζωή μου και να εξελίσσομαι αργά αλλά με σταθερά βήματα.

ΜΑΚΡΙΑ  Οι αρρώστιες και οι απαισιόδοξοι άνθρωποι.

ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ  Προτιμώ να μην παραπονιέμαι. Αλλά όταν το κάνω, το κάνω μόνο σε πολύ δικούς μου ανθρώπους.

ΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ στο κεφάλι μου η έμπνευση…

ΟΡΓΗ  Οργίζομαι με την αδικία από όπου κι αν προέρχεται!

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ   Νιώθω ανακούφιση όταν καταφέρνω να λύσω ένα σοβαρό πρόβλημα δικό μου ή κάποιου άλλου.



Τώρα μάλλον πρέπει να προσφέρω κι εγώ το βραβείο σε 11 blogs: 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τυρί home made by Maria

Παλιότερα είχα μάθει να φτιάχνω τυρί από προβατίσιο γάλα το οποίο έπηζε με  το γάλα που βγαίνει από το κλαδί της συκιάς. Η κυρία Κατερίνα από τα Κύθηρα (Καταπληκτική νοικοκυρά) με κάλεσε σπίτι της μια μέρα και μου έδειξε την διαδικασία. Ήταν περίοδος Πάσχα θυμάμαι κι εκείνη είχε ήδη όταν έφτασα ένα κλαδί από συκιά κομμένο και πλυμένο. Έβρασε το γάλα στους 70 βαθμούς και το ανακάτεψε με το κλαδί της συκιάς. Το γάλα άρχιζε να πήζει κι να μυρίζει υπέροχα. Το τυρί είχε επίσης μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.  Η παρασκευή τυριού με συκιά θέλει προσοχή διότι αν πέσει λίγο γάλα συκιάς παραπάνω, τότε το τυρί πικρίζει.

Εγώ σήμερα βρέθηκα με ένα μπουκάλι του νερού γάλα και σκέφτηκα να το κάνω τυρί με λεμόνι. Είχα ακούσει πως γίνεται κι έτσι αλλά δεν το είχα δοκιμάσει. Παλιότερα είχα φτιάξει με ξύδι αλλά αυτό έχει μια πιο βαριά γεύση.

Μα δεν έγινε ένα πανέμορφο τυράκι; Και που να το δοκιμάσετε κιόλας!!

Υλικά

1,5 λίτρο γάλα πρόβειο
το χυμό από 1,5 λεμόνι
θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής
ένα καλούπι για να σουρώσει το τυρί
ελάχιστο αλατάκι

Διαδικασία

Σουρώνουμε το γάλα και το βάζουμε να βράσει










Στερεώνουμε το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής  στο πλάι της κατσαρόλας.









Στύβουμε το λεμόνι











Και το ρίχνουμε μόλις σιγουρευτούμε πως το γάλα είναι στους 70 βαθμούς








Ανακατεύουμε να πάει το λεμόνι  παντού.










Σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε να κατά κάτσει το πηγμένο  γάλα






Και μετά το τοποθετούμε στο καλούπι μας για να στραγγίξει





















Περιμένουμε καμιά ωρίτσα.

Έτοιμο!


Με άγρια ντοματίνια και λευκό κρύο κρασάκι είναι υπέροχο!!




Καλή επιτυχία!!

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Οικολογικό, χειροποίητο, καταπληκτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων .


Μέρα του περιβάλλοντος σήμερα! Νομίζω πως σαν Έλληνες έχουμε ξεπεράσει πλέον το σύνδρομο του πετάω τα σκουπίδια έξω από το αυτοκίνητο, ή αφήνω τις σακούλες στην παραλία να μου τις πάρει ο αέρας. Δηλαδή θέλω να το νομίζω...

Άρα τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα και να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε την λάτρα μας με οικολογικό τρόπο.! Θα μου πείτε υπάρχουν ένα σωρό απορρυπαντικά  οικολογικά στα σούπερ μάρκετ. Ναι αλλά και πανάκριβα επίσης! Και με τόσες μειώσεις στους μισθούς μας μάλλον στο τέλος του μήνα προτιμάμε ότι χρήματα έμειναν να ψωνίσουμε κάτι να φάμε παρά να αγοράσουμε απορρυπαντικά.


Ψάχνοντας λοιπόν για τέτοιες λύσεις ανακάλυψα την εν λόγω ανάρτηση, αναδημοσιευμένη σε πολλά άλλα site. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ποιος το έγραψε πρώτος. Εγώ πάντως το βρήκα πρώτα εδώ: http://proionta-tis-fisis.blogspot.com/2013/05/blog-post_5443.html και αυτό αναφέρω.
Καλό είναι να αναφέρουμε τις πηγές μας! Δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα βρε παιδιά. Από κάπου τα είδαμε κι εμείς!

Λοιπόν που λέτε το τόλμησα! Έψαξα τα υλικά τα οποία και βρήκα αμέσως. Και το έφτιαξα! Τα πιάτα και τα ποτήρια μου γίνονται αστραφτερά και επιπλέον ούτε μυρωδιές ούτε τίποτα!!

Το δοκίμασα και σε 4 πλύσεις για να είμαι σίγουρη πριν σας το πω! Είμαι ενθουσιασμένη!! :-)

Υλικά

Τα υλικά τα λέει και η σημείωση αλλά για τους φίλους μου που δεν ξέρουν Ελληνικά και χρησιμοποιούν το μεταφραστή της google τα ξαναγράφω.

2 κούπες σόδα μαγειρική (Από την ίδια που βάζουμε στο κέικ)
2 κούπες βόρακα. Εγώ έβαλα βόρακα 1,5 φλιτζάνι διότι το  νερό στην περιοχή μας είναι σκληρό. (Ο βόρακας είναι μια πάμφθηνη λευκή σκόνη που εύκολα βρίσκει κανείς σε φαρμακείο αλλά και σε καταστήματα με μπαχαρικά.
4 κ.σ. ξινό ( Το γνωστό ξινό που βάζουμε και στις μπάμιες)



Συγκεντρώνουμε τα υλικά













Τ ανακατεύουμε στην σωστή αναλογία σ ένα βάζο.









Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας











Και τη βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων στο ίδιο σημείο που θα βάζαμε την ταμπλέτα.




Κλείνουμε το βάζο και γράφουμε απέξω:

"Απορρυπαντικό Πλυντηρίου πιάτων" Σκέφτεστε να το περάσετε για αλάτι; :-)







Επίσης όταν τελειώσει το γυαλιστικό σας αντικαταστήστε το με ξύδι. Έτσι λέει η συνταγή. Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα! Θα σας πω μόλις το δοκιμάσω εντυπώσεις!

Το ξύδι λειτουργεί μια χαρά σαν γυαλιστικό.
Βάλτε 2 ξυλάκια κανέλας, ή κανελο-γαρύφαλα σε τούλι μέσα στη θήκη που πλύνονται  τα κουτάλια και τα πιρούνια.  Δεν θα ξαναμυρίσετε άσχημη μυρωδιά!