Translate

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Σολομός με μέλι και σταφύλι


Ο σολομός είναι περίεργο ψάρι! Ή σου αρέσει και το απολαμβάνεις ή δεν σου αρέσει και δεν το δοκιμάζεις! Μάλλον ανήκω στην Α ΄κατηγορία,
Η συγκεκριμένη συνταγή προσδίδει στο σολομό μια παιχνιδιάρικη γεύση, και τον κάνει λίγο πιο επίσημο από ότι είναι στην πραγματικότητα!
Τον μαγειρέψαμε με την Ολυμπία και τα κορίτσια από το σχολείο σε μια πρόσφατη εξόρμηση μας στο Μαριδάκι.  Εξαιρετική γεύση που συνοδεύσαμε με λευκό κρασί. Κάποιες ήπιαν τσίπουρο! Και τα δυο ανέδειξαν την γεύση εξαιρετικά! 

Υλικά

1 μεγάλο σταφύλι μαύρο χωρίς κουκούτσια
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 ρακοπότηρο μπαλσάμικο
1 ρακοπότηρο σόι σος
1 κ.σ. μπαλσάμικο κρέμα
2 μεγάλες φέτες φρέσκο  σολομό κατά προτίμηση φιλέτο

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Δεν θέλει πολύ ο σολομός για να είναι ζουμερός. ίσα να αλλάξει χρώμα από την μια και την άλλη πλευρά! 

Ωστόσο ετοιμάζουμε τα σταφύλια, τα πλένουμε και τα μαδάμε από το κοτσάνι
















Βράζουμε σε κατσαρόλα τις ρώγες από το σταφύλι με το μπαλσάμικο, τη soy sos και το μέλι για 10 λεπτά.








 Ενώνουμε τα υλικά σε ταψάκι (ψάρι και σάλτσα) και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα ακόμη ώστε να καραμελώσει και να δέσει.







Ήταν τόσο νόστιμο που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω σερβιρισμένο σε πιάτο! Την τελευταία μερίδα πρόλαβα μέσα στο ταψάκι! :-)