Translate

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Φανταστική σαλάτα με μπίζα και πέστροφα


Τα μπίζα είναι το πιο παλιό όσπριο! Η γεύση τους είναι ανάμεσα στον αρακά και το ρεβίθι! Αυτή η σαλάτα είναι ότι πρέπει για να συνοδέψει το ουζάκι ή την ρακί σας δίπλα στη θάλασσα. Τώρα που το σκέφτομαι μια χαρά θα ήταν και λευκό κρύο κρασάκι! 
Πεντανόστιμη και θρεπτική , ελαφριά και πρωτότυπη Φτιάξτε την με την πρώτη ευκαιρία! ! 

Υλικά

300 γραμμάρια μπίζα βρασμένα αλλά όχι λιωμένα
μισό ματσάκι άνιθο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
ένα πακέτο πέστροφα καπνιστή
λεμόνι, λάδι πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα μπίζα σε μπόλικο αλατισμένο  νερό










Ωστόσο σε μπολ ανακατεύουμε άνηθο, κρεμμυδάκια
λεμόνι , ελαιόλαδο, πέστροφα










βρασμένα μπίζα
Έτοιμα τα μπίζα για ν ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά!
























Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Σολομός με σταφύλια


Ένα εξαιρετικό πιάτο της εποχής που τρώγεται υπέροχα με τη συνοδεία λευκού κρασιού ξηρού κατά προτίμηση!
Εμείς το φτιάξαμε με κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι, αλλά το έχω δοκιμάσει και με λευκά σταφύλια και είναι εξίσου εντυπωσιακό και νόστιμο. Το μυστικό είναι το μέλι το πετιμέζι και το μπαλσάμικο. Προσδίδουν μια γλυκόξινη γεύση που σου μένει αξέχαστη!

Υλικά

4 φιλέτα σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο σταφύλι χωρίς κουκούτσια καθαρισμένο μόνο τις ρώγες θέλουμε
1 φλιτζανάκι πετιμέζι, 1 μέλι και 1 μπαλσάμικο
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.


Διαδικασία



Σοτάρουμε το σολομό σε αντικολλητικό σκεύος








Σταφύλι κόκκινο χωρίς κουκούτσι μόνο τις ρώγες.





Μπαλσάμικο ξύδι
μέλι και πετιμέζι








Ρίχνουμε μέσα και τα σταφύλια να πάρουν μια βράση.









Ενώνουμε σε ένα ταψάκι όλα τα υλικά μαζί







Τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα










Δηλαδή σε δυνατή φωτιά περίπου μισή ώρα.






Καλή επιτυχία!
Καλή όρεξη!