Translate

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Κράκερ βρώμης με ντομάτα και πράσο





Αυτά τα κράκερ είναι τραγανά και πεντανόστιμα! Αα ναι! Είναι και υγιεινά! Με quacker, λιναρόσπορο και σουσάμι σπόρους chia πως να μην είναι! 
Είναι πολύ απλά στην προετοιμασία της συνταγής και θέλουν ελάχιστο ψήσιμο. 

Φτιάξτε τα για δεκατιανό, ή για σνακ όλη τη μέρα ! 

Υλικά 


Σάλτσα ντομάτας
2 φλ  χυμο ντομάτας
2 πράσα
Και  1 μεγάλο κρεμμύδι
Μισο φλ ηλιαίλαιο
Αλάτι, ζάχαρι

αλεύρια και σπόροι
2 φλ βρωμη
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ
1 φλ σουσάμι καρβουντισμένο
Μισο φλ αλεσμένο λιναρόσπορο
4 κ.σ. chia


Βρίσκουμε ωραίες ντομάτες και φτιάχνουμε  

 μια σάλτσα ντομάτα με το πράσο, το κρεμμύδι και το ηλιέλαιο , 





το κρεμύδι και το πράσο. Δεν ξεχνάμε να της βάλουμε και 1 κ.σ. ζάχαρη και μια πρεζα αλάτι







Χτυπάμε τη βρωμη στο μουλτι και την κανουμε αλευρι
Καρβουντιζουμε το σουσάμι στο φούρνο μικροκυμάτων. 


Αλέθουμε και το λιναρόσπορο , προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ.

Ανακατεύουμε με ενα κουτάλι να αναμυχθουν τα υλικά
Στρωνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και  απλώνουμε το μείγμα μας πάνω προσεχτικά για να έχει ομοιόμορφο πλάτος .
Χαράζουμε σε τετράγωνά ή τρίγωνα κομμάτια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.  Περίπου μισή ωρίτσα.