Translate

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Φύλλο για τυροπιτάκια και χορτοπιτάκια με κεφίρ




Αφράτο, μυρωδάτο πεντανόστιμο αυτό το φύλλο που ανακάλυψα εντελώς τυχαία στην απόγνωση μου τι να κάνω άλλο ένα ποτήρι κεφίρ που μου προέκυψε από τους μύκητες κεφίρ που έχω στο γυάλινο βάζο.

Το ξέρετε το κεφίρ; Όχι; Διαβάστε εδώ για να καταλάβετε τι σας λέω: http://www.enter2life.gr/wp/20707-spitiko-gala-kefir.html

Η συνταγή απλή και γρήγορη και το αποτέλεσμα απίθανο!


Υλικά

250 γρ  αλεύρι γ.ο.χ και λίγο ακόμη αν η ζύμη κολλάει στα χέρια.
250 γρ  αλεύρι καλαμποκιού
1 φλιτζάνι κεφίρ
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1. σφινάκι  ρακί
λίγο αλάτι
1 αυγό


Διαδικασία

Πρώτα βάζουμε το κεφίρ στην λεκανίτσα

 Προσθέτουμε το λάδι, το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά για να πάρουμε ένα










ζυμάρι ελαστικό που δεν θα κολλάει στα χέρια.


Ανακατεύουμε λίγη ξινή μυζήθρας με γλυκιά  στο ένα πιάτο και στο άλλο








σπανάκι ή αγριόχορτα με ξινή μυζήθρα.











 αναμειγνύουμε σησάμι με λιναρόσσπορο σ ένα πιάτο και το βρέχουμε, αλλιώς μόλις πιάνεις το τυροπιτά κι θα πέφτει το σουσάμι πριν το φας.







Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες που γεμίζουμε με ότι από τα δυο θέλουμε, τυρί ή χόρτο τα κυλάμε στο σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.








Για να γίνουν έτσι θέλει περίπου μισή ώρα σε πάνω κάτω φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς.




1 σχόλιο: