Translate

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Γιουβέτσι γαλοπούλας στην κατσαρόλα.



Σήμερα λέω να ψήσω γαλοπούλα. Είναι το αγαπημένο μου λευκό κρέας και αρνούμαι να το τρώγω μόνο τα Χριστούγεννα ή την πρωτοχρονιά. Έχω ανακαλύψει αρκετές ωραίες συνταγές για να την φτιάχνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κι ευτυχώς την τρώνε και οι υπόλοιποι με πολύ ευχαρίστηση! Το σημερινό πιάτο είναι ελαφρύ και γρήγορο. Όσο πρέπει δηλαδή για να είναι και πεντανόστιμο.  Γιουβέτσι γαλοπούλας στην κατσαρόλα!  


Υλικά (4 άτομα)
Μισό κιλό στήθος γαλοπούλας
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1 φύλο βασιλικού pesto
Κιτρινόριζα, κάρυ, μουστάρδα ελαιόλαδο
Μανέστρα μισό πακέτο και λίγο περισσότερο
Λίγο τυράκι για το τέλος






Διαδικασία
Βάζουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε κύβους μαζί με τη μουστάρδα, το λεμόνι και τα μπαχαρικά καμιά ωρίτσα να μαριναριστούν. 


Μετά τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και όλα τα λαχανικά μέσα. Προσθέτουμε λίγο κρασί και αφήνουμε να το πιεί. 


Ωστόσο σε άλλη κατσαρόλα  ΄ρίχνουμε τη μανέστρα σε νερό που βράζει και την αφήνουμε να μαλακώσει περίπου 5 λεπτά. Μετά την ρίχνουμε με το νερό της μέσα στο κατσαρόλι που βράζει η γαλοπούλα. Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να πιεί όλα τα υγρά και να μαλακώσει περισσότερο το ζυμαρικό. Προσοχή! Μη στεγνώσει εντελώς! Αλλά δεν πρέπει να έχει και ζουμιά. Να είναι μελωμένο και  ζουμερό χωρίς να κολυμπάει στο υγρά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου