Translate

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Ζουμερός χαλβάς


ς
Ο χαλβάς (σύμφωνα πάντα με τα γούστα μου) δεν πρέπει να είναι στεγνός και να θυμίζει ψωμί. Πρέπει να είναι απαλός σαν κρέμα, ζουμερός σαν τ ασιατικά γλυκά,  γευστικός σαν λουκουμάς!
Πολλά ζητάω από ένα ταπεινό χαλβά θα μου πείτε! Κι όμως αυτή εδώ η τόσο απλή εκδοχή του, τα έχει όλα!
Δεν θέλει και πολλά ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος.... Έ! Το ίδιο κι ο χαλβάς!! :-)

Υλικά (15 μπολάκια)
2 κούπες σιμιγδάλι
1 κούπα λάδι (γίνεται πιο ελαφρύς στη γεύση αν βάλεις σπορέλαιο)

Σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλας

Να μετράτε όλα τα υλικά με το ίδιο φλιτζάνι

Διαδικασία



Βάζουμε το σιρόπι να βράζει, ρίχνοντας μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη!









Μετράμε το σιμιγδάλι με τη φλιτζάνα και μόλις κάψει το λάδι το ρίχνουμε μέσα.









Το αφήνουμε να ροδίσει λίγο χωρίς όμως να καεί.







Μόλις δούμε πως έχει το επιθυμητό χρώμα, ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας λίγο λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Προσοχή γιατί πετάγεται μην έχετε ατυχήματα!



Όταν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά δεν θα πρέπει να είναι στεγνό. Είναι σαν μια κρέμα όχι ιδιαίτερα αραιή. Αλλά ούτε και υπερβολικά δεμένη. Προσοχή όσο το αφήνετε τόσο στεγνώνει!




Να σερβίρεται στα μπολάκια πριν κρυώσει! όσο είναι ακόμη υγρή. Όσο κρυώνει πήζει!

Διακομίστε με ότι έχετε! Αν δεν έχετε τίποτα μην  διακοσμήσετε! Η γεύση δεν αλλάζει!
Καλή επιτυχία! 

2 σχόλια:

  1. Σιροπιαστός χαλβάς !? Πολύ ενδιαφέρον !! Φαντάζομαι θα ταίριαζε και το μέλι, έτσι δεν είναι ??
    'Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Άρη! Νομίζω πως και με μέλι θα γινόταν εξίσου υπέροχος! Επίσης έχω να πω για το blog σου πως μ ενθουσίασε! Καταπληκτικές ιδέες για υγιεινά πιάτα! Σύντομα θα κάνω εκείνη την κρέμα σοκολάτα με μήλο... μιαμ μιαμ! :-)

    Καλή Ανάσταση! Τα καλύτερα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή