Translate

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Δέσπολα ή μούσμουλα μαρμελάδα

Άλλοι τα λένε δέσπολα, άλλοι τα λένε μούσμουλα. Όπως κι αν τα λέτε πρέπει να τα φτιάξετε μαρμελάδα! Θα τα αγαπήσετε! Πιστέψτε με! Είναι από τις νοστιμότερες μαρμελάδες που έχω δοκιμάσει!! Δυστυχώς δεν έκανα πολύ! Την έκανα δοκιμαστικά! Όμως αυτή την εποχή έχει δέσπολα παντού! Δεν μπορεί... κάπου θα πετύχω λίγα ακόμα!



Υλικά

1 κιλό δέσπολα χωρίς τα κουκούτσια αλλά με τα φλούδια
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
700 γραμμάρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φρούτα μας καλά και καθαρίζουμε τα κουκούτσια από τα δέσπολα. Τα κόβουμε στην μέση ή στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κόβω ένα πορτοκάλι σε φέτες και ένα λεμόνι σε ροδέλες.



Προσθέτω το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζω για 30' της ώρα.

Όπως είναι μισοψημένα τα πολτοποιώ (όχι όλα) με το ραβδομίξερ.
Αφήνω κομμάτια ολόκληρα μέσα αρκετά. Πολτοποιώ και το λεμόνι με το πορτοκάλι! Δεν τα αφαιρώ!


Βάζω λίγη σ ένα πιάτο για να δω αν έδεσε αρκετά, κάνοντας μια διαχωριστική γραμμή. Αν δεν ενωθεί τότε είναι όπως πρέπει! Αν ενωθεί σημαίνει πως είναι πολύ ρευστή η υφή της. Οπότε την βράζουμε για λίγο ακόμη.

Σβήνω την φωτιά και την τοποθετώ καυτή σε βάζα. Βιδώνω τα καπάκια τους και τα γυρίζω ανάποδα για να πετύχω την αεροστεγή τους διατήρηση! Λέμε τώρα για το ενδεχόμενο που έχω  κάνει πολύ και θέλω να μου διατηρηθεί! :-)


Καλή επιτυχία! 

1 σχόλιο:

  1. Πατατόπιτα να γλύφεις και τα δαχτυλα σου!
    Καλό απόγευμα!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή