Translate

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Πατατόπιτα με τυριά

Η πατατόπιτα δεν ήταν από τις αγαπημένες μου πίτες αλλά δοκιμάζοντας αυτήν εδώ άλλαξα γνώμη! Είναι φανταστική!

Θέλει μια διαδικασία με τα φύλλα και τον τρόπο που τα στρώνεις αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Η ίδια συνταγή γίνεται και με κιμά... Άλλη κατάσταση...

Υλικά 

3 πατάτες βρασμένες πολύ καλά
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμάς αλάτι
ξυσμένα τυριά γκούντα, μοτσαρέλα κι ένταμ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι
ελαιόλαδο


Διαδικασία

 ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
και κόβουμε τις βρασμένες πατάτες








Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και προσθέτω τις πατάτες, τα μπαχαρικά και τα τυριά



 σε ένα μπολ χτυπάμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι, με ένα αυγό και μισο κρασοπότηρο λάδι
προσθέτουμε και άλλο μισό κρασοπότηρο νερό







Μ αυτό βρέχουμε τα φύλλα. Όλες τις στρώσεις.



















Απλώνω και τον πουρέ της πατάτας σε κομματάκια, όπως την φωτογραφία










Κάνω το ίδιο σε όλες τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά















Στο τέλος φτιάχνουμε ένα ίδιο με το προηγούμενο μείγμα (γιαούρτι, αυγό λάδι νερό) και το περιχύνουμε από πάνω.






Το κόβουμε και τέλος το πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Θέλει 50 λεπτά ψήσιμο στους 170 βαθμούς 
Έτοιμη!




Καλή όρεξη! 



Την ιδέα την πήρα από δω: Αν και αλλαγμένη,  η βασική συνταγή είναι ίδια.  Καλή επιτυχία!! 

1 σχόλιο: