Translate

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα








Είμαι ενθουσιασμένη! Δεν είχα φτιάξει ποτέ τσουρέκι! Αλλά σήμερα το τόλμησα!  Δεν ήταν δύσκολο τελικά! Και τα υλικά δεν είναι τίποτα! Πανεύκολο σας λέω! 
Την αρχική ιδέα την πήρα από το καταπληκτικό site  μαγειρικής της φίλης και συν μπλοκίτισσας Ζαμπίας: 
http://www.kitchenstori.es/2014/04/greek-easter-aromatic-brioche-tsoureki.html

Έχει κάποιες μικρές διαφορές. Δεν έβαλα πορτοκάλι ξύσμα στη κρέμα σοκολάτας, ούτε και αμύγδαλα. Αλλά είναι τόσο γεμάτη η γεύση του που δεν τους έλειψαν!  
Η δική μου δοσολογία είναι για 4 μεγάλα τσουρέκια.  

Υλικά 

1200 γραμμάρια αλεύρι ειδικό για τσουρέκι. Θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και μάλιστα από πολλές εταιρίες
300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
4 φακελάκια ξερή μαγιά
6 αυγά
2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη (θα βρείτε στα μπαχαρικά)
2 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη (θα βρείτε στα μπαχαρικά)

 στο τέλος

 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 φλυτζάνια τσαγιού γάλα χλιαρό. 


1 κουτάκι κρέμα φουντουκιού
1 αυγό για άλειμμα 
100 γρ αμύγδαλο φιλέ 



Διαδικασία

Πριν κάνουμε οτιδήποτε λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το μαχλέπι με το γάλα και το βάζουμε στην φωτιά να γίνει χλιαρό. 







Χτυπάμε με τον αυγογδάρτη τα αυγά την ζάχαρη και τη μαγιά. 


Ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο, τη μαστίχα και το μαχλέπι. Γίνεται μια θρουλιστή ζύμη, αλλά μην αγχώνεστε! Δεν βάλαμε ακόμη τα υγρά. Μόλις βάλουμε και τα υγρά γίνεται μια ζύμη που κολλάει στα χέρια!







Μην τρομάζετε!  Αν μείνει καμιά ωρίτσα θα διπλασιαστεί σε όγκο και δεν θα κολλάει και τόσο πολύ!
Βάζουμε βούτυρο στα χέρια μας και ανοίγουμε το ζυμάρι. Απλώνουμε  λίγη κρέμα σοκολάτας πάνω και σιγά σιγά ξεκολλάμε και το κάνουμε ρολό.
Το ρολό αυτό το κολλάμε καλά στα πλάγια και στις άκρες και το κάνουμε σαν κουλούρα, σε ότι μέγεθος θέλουμε. Εγώ έκανα και λίγα ατομικά τσουρεκάκια για να δώσω στις φίλες των κοριτσιών.
 Βέβαια το ατομικό είναι μια κουβέντα διότι φουσκώνουν πολύ μέχρι να τα βάλουμε στο φούρνο!

 Χτυπάμε σ ένα μπολ ένα αυγό και το περνάμε από πάνω από το τσουρέκι μας με πινελάκι.
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.








Ψηνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω φούρνο για
περίπου μισή ωρίτσα. Αν δεν έχει ροδίσει όσο θα θέλαμε
τ αφήνουμε λίγο ακόμη αλλά πάντα με προσοχή!

 Δεν φαντάζεστε την γεύση! Ειδικά ζεστό είναι μοναδική γευστική εμπειρία!



2 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά!

    Γεια στα χεράκια σου Μαρία μου!
    Τα αναβάθμισες και τα έκανες τέλεια, υπέροχα.
    Εύγε σου και του χρόνου με το καλό!

    Ευχαριστώ, ε;
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-) Χριστός Ανέστη Ζαμπία μου! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι πως ενθουσιάστηκα με τη συνταγή και τις φωτογραφίες σου που είναι πάντα εξαιρετικής ποιότητας και κόλλησα! Ήθελα να το φτιάξω οπωσδήποτε! Κι έχω να πω πως χάρηκε και πολύ θερμής υποδοχής από όσους το δοκίμασαν! Και του χρόνου να μαστε γερές να ξαναφτιάξουμε! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή