Translate

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Κέικ με πολτό ξινόμηλου και αχλαδόμηλου






Αυτό το πολύ μυρωδάτο κέικ είναι πρωτότυπο πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό.
Τα βασικά του υγρά είναι ο πολτός μήλων και ο χυμός πορτοκαλιού. Ούτε γάλα ούτε αυγά ούτε βούτυρο. Αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ζάχαρη καρύδας συμπληρώνουν την εξωτική γεύση.

Υλικά

Μισό φαριναπ
1 πορτοκάλι ξυσμα και χυμό
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 τσιμπιά αλάτι
1 κ.σ. κανέλα
Μισή κούπα ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαρμελάδα μήλου (προαιρετικά)
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
2 κ.σ. βρώμη

1 κούπα ζάχαρη καρύδας  (την πουλάνε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) αν δεν έχετε βάλτε άλλη ζάχαρη, καλύτερα όμως μαύρη. Στο μήλο πάει πολύ ειδικά  η μαύρη ζάχαρη με τη μελάσα!


Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλαδόμηλα


Τα κάνουμε πολτό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λάδι, ξύδι αλάτι, χυμό πορτοκάλι

Μεταφέρουμε το μείγμα των υγρών σε ένα μπολ και προσθέτουμε και το φαρινάμ, το ξύσμα από πορτοκάλι, την κανέλα, τη βρώμη τα καρύδια 

Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σ ένα ταψάκι. 


Αν έχουμε μαρμελάδα μήλου βάζουμε από πάνω σε κουταλίτσες. 



Ψήνουμε σε θερμοκρασία 170-180 βαθμούς πάνω κάτω φούρνο, όχι περισσότερο από 50 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση κάντε το κόλπο του μαχαιριού. Το καρφώνετε στο κέικ κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο το γλυκό μας.! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου