Translate

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Γλυκόξινο κανταϊφι με τυριά

Οι γλυκόξινες γεύσεις είναι οι αγαπημένες μου. Κι αυτό εδώ το κανταΐφι αν και το έφτιαξα σήμερα για πρώτη φορά νομίζω πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά.  Είναι μια παραλλαγή του Μικρασιάτικου γλυκού Κιουνεφέ. Το αράπικο φιστίκι, η ξινό-μυζήθρα και η λιωμένη γκούντα νομίζω πως κάνουν την διαφορά, και του δίνουν την Κρητική πινελιά.



 Υλικά
1 ολόκληρο πακέτο φύλλο κανταϊφιού
100 γραμμάρια φιστίκια αράπικα ψημένα αλλά ανάλατα
Μισό βιτάμ. Του πάει πολύ και το φρέσκο βούτυρο αλλά το κάνει πιο βαρύ.
200 γρ. ξινό-μυζήθρα
200 γρ γλυκιά
100 γρ. γκούντα ξυσμένη
Σιρόπι
2 φλ. Ζάχαρη
2 νερό
1 ξύλο κανέλα
Ξύσμα λεμόνι

Διαδικασία

Ανοίγουμε το φύλλο και το βγάζουμε από το κουτί. Είτε είναι κατεψυγμένο, είτε είναι φρέσκο, σίγουρα θα είναι πολύ κολλημένο














Το ξεκολλάμε με λεπτομέρεια και μετά το απλώνουμε στο ταψί. 
















Το περιχύνουμε με βούτυρο λιωμένο και το πασπαλίζουμε με το φιστίκι 















Ήρθε η ώρα ν απλώσουμε τα τυριά πάνω από το φύλλο. 

















Τ απλώνουμε να πάνε παντού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο. Το οποίο επίσης έχουμε βουτυρώσει.










Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει ανεκτά. Όχι πολύ. 





Το βγάζουμε και το περιχύνουμε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι. 





Έτοιμο.... 


Απίστευτη γλυκόξινη λιχουδιά! 

Δοκιμάστε την!

  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου