Τα ακτινίδια δεν είναι και το πιο εύκολο φρούτο εδώ που τα λέμε...
Εκτός από τις αλλεργίες που ίσως προκαλούν σε κάποιους, όταν δεν είναι εντελώς ώριμα είναι τόσο ξινά, που ακόμη και όσοι προτιμούν τις ξινές γεύσεις είναι αδύνατον να τ απολαύσουν.
Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία! Μου αρέσουν οι ξινές γεύσεις, αλλά τ ακτινίδια τα προτιμώ γινωμένα και ζουμερά!
Προσφάτως ανακάλυψα πως αγίνωτα κάνουν υπέροχη μαρμελάδα.
Κι όταν βρέθηκα με 2-3 τσάντες ξέχειλες ακτινίδια στο σπίτι, αποφάσισα να την φτιάξω!
Δείτε πως
Υλικά
40 ακτινίδια
3 πορτοκάλια ξυσμένα περιμετρικά
1,5 κιλό ζάχαρη
Ένα κρασοπότηρο νερό
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια
Τα κόβουμε στη μέση
Ξύνουμε επιφανειακά τα πορτοκάλια
Τα κόβουμε φέτες
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη
Ανακατεύουμε να πάει παντού
Τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση
Σ αυτή τη φάση σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε τα φρούτα
να κατεβάσουν όλα τους τα υγρά και να ανακατευτούν οι γεύσεις τους
Την επόμενη μέρα τα
βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη
Τα πολτοποιούμε με το ραβδομίξερ και σβήνουμε τη φωτιά
Για να βεβαιωθούμε αν είναι εντάξει η πυκνότητα της ή θέλει κι άλλο βράσιμο, βάζουμε λιγάκι σ ένα πιάτο και σκαλίζουμε ένα μικρό αυλάκι. Αν ενωθεί θέλει κι άλλο βράσιμο.
Βάζουμε τη μαρμελάδα στα βάζα ενώ είναι καυτή και γυρίζουμε
τα βάζα ανάποδα ώστε να επιτύχουμε την αποστείρωση τους.
Είναι καταπληκτική μαρμελάδα για το πρωινό, για να βάλεις
μια κουταλιά στο γιαούρτι,
Για να φτιάξεις μπισκότα και άλλα πολλά!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου