Την ανακάλυψα πρόσφατα από τη σελίδα του φίλου μου του σέφ Παναγιώτη Αμαριωτάκη στο facebook. Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ ανακάλυψα πως την έχουν φτιάξει κι άλλοι! Και γιατί να μην την φτιάξουν δηλαδή; Είναι πεντανόστιμη, γίνεται μέχρι να το σκεφτείς και είναι πολύ οικονομική!
Δοκιμάστε τη και θα καταλάβετε τι εννοώ!
Διαδικασία
Χωρίζουμε προσεχτικά τα
φύλλα κρούστας και τα σουρώνουμε σαν ακορντεόν σε ένα πυρέξ. Υπάρχει εκδοχή που
τα στρίβουμε για να δημιουργήσουμε τριαντάφυλλα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα
στο άλλο. Εγώ τα σούρωσα απλά.
Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα άψητα
(ακόμη) φύλλα
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30
λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε έτσι όπως είναι ζεστά, με το
ζαχαρούχο γάλα, αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει με τις 2 κούπες νερό και την
βανίλια. Εγώ μείωσα το νερό έβαλα μισή
κούπα κεφίρ. Έκοψε την πολύ γλύκα αλλά δεν το έκανε και ξινό. Η γεύση είχε μια πολύ
καλή ισορροπία!
\
Ξαναβάζουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30
λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί το γάλα
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα!
Τέλεια;
Καλή επιτυχία!
Mου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή, γιατί είναι εύκολη και φαίνεται νόστιμη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πασχα με υγεία!
Μάχη μου σ ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά είναι μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή! Καλή Ανάσταση!!
ΑπάντησηΔιαγραφή