Αυτά τα μπισκότα είναι τ αγαπημένα της Νεφέλης και της Άλκηστις αλλά και των φίλων τους. Τα φτιάχνουμε τακτικά όλες μαζί συνήθως Σάββατο και την Παρασκευή το πρωί το μπολ είναι άδειο. Τα παίρνουν στο σχολείο, τα τρώνε πρωινό, απογευματινό! Αν αγαπάς το συνδυασμό βρώμης σοκολάτας και καραμέλας είμαι σίγουρη πως θα βρεις ποια ώρα να τα φας! :-)
Τα υλικά είναι για 4 λαμαρίνες. Αν δεν θέλετε τόσα πολλά βάλτε ακριβώς τα μισά. Αλλά δεν το συστήνω αν έχετε παιδιά στο σπίτι χε χε!
Υλικά
1 γεμάτη κούπα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κρασοπότηρο σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)
2 αυγά
2 κ.γ. βανίλια
Ενάμιση φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ αλάτι
3 φλ. νιφάδες βρώμης
σοκολάτα λευκή
σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη ή σταγόνες
1 κούπα καρύδα ή αμύγδαλα ή σταφίδα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
και την καραμέλα
Προσθέτουμε τ αυγά, την βανίλια, το αλάτι, τη σόδα, το αλεύρι.
Προσθέτουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε το μείγμα μ ένα κουτάλι.
Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σοκολάτα
Σ αυτή τη φάση ρίχνουμε και την καρύδα
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μείγμα κολλάει στα χέρια, γι αυτό παίρνουμε δυο κουτάλια και αδειάζουμε μικρές κουταλιές σ ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Βουτάμε συχνά τα κουτάλια σε μια φλ. καθαρό νερό, για να μην κολλάει το μείγμα πάνω τους..
Μικρές κουταλιές γιατί φουσκώνουν και απλώνουν πολύ εύκολα.
Μακριά το ένα από το άλλο για τον ίδιο λόγο.
Τα μπισκότα είναι soft style Μην το παρακάνετε με το ψήσιμο. Θέλουν το πολύ 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς θερμοκρασία.
Στο πρώτο ταψάκι μου κόλλησαν μεταξύ τους.
Μετά βρήκα το μέγεθος της κουταλιάς κι έγιναν πιο όμορφα.
Η αξιολόγηση τους έγινε από τη Νεφέλη. Κρίθηκα επαρκής κατασκευαστής μπισκότων!! χε χε!
Κρατούσε και λίγα στη φίλη της την Ασπασία. Κι από κει πήρα θετικά σχόλια.
Άρα τα συστήνω ανεπιφύλαχτα!!
Τα υλικά είναι για 4 λαμαρίνες. Αν δεν θέλετε τόσα πολλά βάλτε ακριβώς τα μισά. Αλλά δεν το συστήνω αν έχετε παιδιά στο σπίτι χε χε!
Υλικά
1 γεμάτη κούπα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κρασοπότηρο σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)
2 αυγά
2 κ.γ. βανίλια
Ενάμιση φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ αλάτι
3 φλ. νιφάδες βρώμης
σοκολάτα λευκή
σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη ή σταγόνες
1 κούπα καρύδα ή αμύγδαλα ή σταφίδα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
και την καραμέλα
Προσθέτουμε τ αυγά, την βανίλια, το αλάτι, τη σόδα, το αλεύρι.
Προσθέτουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε το μείγμα μ ένα κουτάλι.
Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σοκολάτα
Σ αυτή τη φάση ρίχνουμε και την καρύδα
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μείγμα κολλάει στα χέρια, γι αυτό παίρνουμε δυο κουτάλια και αδειάζουμε μικρές κουταλιές σ ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Βουτάμε συχνά τα κουτάλια σε μια φλ. καθαρό νερό, για να μην κολλάει το μείγμα πάνω τους..
Μικρές κουταλιές γιατί φουσκώνουν και απλώνουν πολύ εύκολα.
Μακριά το ένα από το άλλο για τον ίδιο λόγο.
Τα μπισκότα είναι soft style Μην το παρακάνετε με το ψήσιμο. Θέλουν το πολύ 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς θερμοκρασία.
Στο πρώτο ταψάκι μου κόλλησαν μεταξύ τους.
Μετά βρήκα το μέγεθος της κουταλιάς κι έγιναν πιο όμορφα.
Η αξιολόγηση τους έγινε από τη Νεφέλη. Κρίθηκα επαρκής κατασκευαστής μπισκότων!! χε χε!
Κρατούσε και λίγα στη φίλη της την Ασπασία. Κι από κει πήρα θετικά σχόλια.
Άρα τα συστήνω ανεπιφύλαχτα!!
Μπισκότα με υπέροχα υλικά για μικρούς και μεγάλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Με μεγάλη μου χαρά, σου έδωσα το 1 από τα 10 βραβεία Liebster Award.. http://maxistinkouzina.blogspot.gr/2015/01/liebster-award.html
ΑπάντησηΔιαγραφή