Translate

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Ζαμπονοτυρόπιτα





Την έφτιαξε προ ημερών  η μαμά μου αλλά δεν την πρόλαβα ζεστή. Παρόλα αυτά ξετρελάθηκα!  Την έφτιαξα κι εγώ λίγες μέρες αργότερα!
Αν την φάτε  και ζεστή θα νιώσετε απίστευτη απόλαυση!  Δεν βάζουμε ελαιόλαδο ή επιπλέον βούτυρο. Η σφολιάτα έχει αρκετό! 
Είναι μακράν η ωραιότερη ζαμπονότυρόπιτα που έχω δοκιμάσει! 

Υλικά

 4 αυγά
1 φλιτζάνι τυρί γκούντα
100 γρ μανούρι
100 γρ φέτα
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
Μοσχοκάρυδο, πιπέρι
200 γρ κρέμα γάλακτος
Μισό φλιτζάνι φαρινάπ
1 φύλο σφολιάτας

Διαδικασία 

Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας με τον πλάστη για να το κάνουμε πιο λεπτό. Και μετά το βάζουμε στο ταψί και το τρυπάμε με το πιρούνι. Το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο για λίγα λεπτά. 








Ενώ ψήνεται η σφολιάτα εμείς σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά .

















Μην ξεχάσετε να τρίψετε λίγο μοσχοκάρυδο. Του δίνει εξαιρετικό άρωμα και γεύση. Μην το παρακάνετε όμως γιατί αν βάλετε παραπάνω πικρίζει. 






Στο μπολ με τα αυγά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να πάει το αυγό παντού. 











Αν έχει ψηθεί η σφολιάτα την βγάζω από το φούρνο και της ρίχνω από πάνω το μείγμα του μπολ. 








Βάζω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να ενσωματωθούν τα τυριά με τα υπόλοιπα υλικά. 











Μετά από περίπου μισή ώρα την βγάζετε και την κόβετε σε κομμάτια. 









Δεν φαντάζεστε πώς λιώνουν τα τυριά στο στόμα. Αλλά και τι γεύση παίρνουν με τη σφολιάτα και το μπέικον. 











Καλή επιτυχία σε όσους την προσπαθήσουν. :-) 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου