Translate

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μούρα ή σπανάκι, η μακαρονάδα έγινε εκπληκτική!!!

Τι είναι αυτά δίπλα στον βασιλικό;  Όχι! Δεν είναι μούρα!! Το ίδιο νόμιζα κι εγώ μόλις τα είδα στον πάγκο του κυρίου Φουκάκη στη λαϊκή των Μοιρών.  Όπως μου εξήγησε είναι άγριο σπανάκι που αυτή την εποχή έχει ξεσταχιάσει και δημιουργεί το σπόρο του.

  Έ!  ο σπόρος του είναι αυτό το λουλούδι, που έχει εκπληκτική ομοιότητα με τα μούρα. Η γεύση τους είναι γλυκιά και πιπεράτη συνάμα. Επίσης είναι ένα πανέμορφο στολίδι στο βάζο! Έχω ενθουσιαστεί με τη νέα μου ανακάλυψη!! Και που να φάτε κι από τη μακαρονάδα που έφτιαξα με αυτά!



Μακαρονάδα με ανθό από αγριοσπάνακο! 

Υλικά

ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμύδια
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 τομάτα
μια χούφτα γεμάτη από τον ανθό του σπανακιού
αλάτι, πιπέρι, κιτρινόριζα







Σοτάρουμε τα λαχανικά στο λάδι  σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να γίνουν μαλακά με τον ατμό, χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε παραπάνω υγρά.  Προσθέτουμε και τον ανθό από το αγριοσπάνακο.





Τα πολτοποιούμε στο multi  και προσθέτουμε φέτα.








Η σάλτσα δεν γίνεται κόκκινη αλλά πορτοκαλί και είναι πολύ δεμένη!



Δίνουμε μια βράση στα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μετά τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά και τ αφήνουμε να τραβήξουν.








Έτοιμα! Γαρνίρουμε με μια χούφτα ανθό ακόμα. Καταπληκτική γεύση! Ασυναγώνιστη πραγματικά!









Δεν ξέρω αν θα βρείτε εκεί που είστε αγριοσπάνακο, ψάξτε όμως σε καμιά λαϊκή της Μεσαράς αν βρεθείτε προς τα κει,  ίσως και του Ηρακλείου!








Όποιος ψάχνει.. κάτι βρίσκει!! :-) 

3 σχόλια:

  1. Πρώτη, μα πρώτη, πραγματικά, φορά βλέπω τέτοιο φυτό και μα άφησες έκπληκτη, με την πληροφορία Gee-Gee.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-) Γεια σου Penelope! Εγώ να δεις πως έκανα στην λαϊκή όταν το είδα στον πάγκο του κυρίου Φουκάκη! Γενικώς ο πάγκος του ήταν όλο πρωτοτυπίες! Κίτρινες ξινές ντομάτες (κάνουν πιο νόστιμο το φαγητό) αγγούρια μυρωδάτα αλλά με αγκάθια απέξω και τόοοσσσοοο νόστιμα από μέσα!! Τι κρίμα που είναι μόνο στην λαϊκή στις Μοίρες και δεν τον επισκέπτομαι συχνά! Φαντάζομαι τι έχει ακόμη να μας μάθει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gee Gee,έπαθα πλάκα !!!
    Που θα βρούμε σπόρο βρε παιδιά ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή