Translate

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

φιλέτο ψαριού με σος και λαχανικά στη λαδόκολλα

Το φιλέτο ψαριού φτιαγμένο με την παρακάτω συνταγή, αποτελεί για μένα μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη λύση. Ειδικά αν το φτιάξεις από βραδύς και το έχεις όλη νύχτα στη σος και μαρινάρεται καλύτερα αλλά και έχεις μετά την δουλειά φρέσκο, μαγειρεμένο, υγιεινό κι ελαφρύ φαγητό γρήγορα και οικονομικά!
Όμως στέκεται άψογα και σαν πιάτο (και πολύ γκουρμέ μάλιστα) σε τραπέζι με θαλασσινές γεύσεις.

Το συγκεκριμένο πιάτο το έχω κάνει με γλώσσα, με πέρκα, με φιλέτο κοκκινόψαρου, αλλά και με σολομό. Εξαιρετικές όλες οι εκδοχές! Του πάει πολύ η καυτερή πιπεριά! Το κάνει πιο πικάντικο και πιο εξωτικό. Καλά δεν έχει ανάγκη..αλλά λέμε τώρα!

Το έχω συνοδέψει με μαύρο ρύζι, πατατοσαλάτα, αλλά το έχω παρουσιάσει και σκέτο! Είναι θέμα γούστου και όρεξης.

Υλικά (4 άτομα) 

4 φιλέτα ψαριού
1 κ.σ. κάπαρι, ή αγγουράκια τουρσί
1 κόκκινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
όλα πολύ ψιλοκομμένα

σος

1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαγιονέζα

Διαδικασία




Ετοιμάζουμε τα φιλέτα ψαριού. (Συνήθως δεν τα ξεπαγώνω. Τα ξεπλένω απλά.)  Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κιτρινόριζα ή σαφράν (πάει τόσο πολύ με τα θαλασσινά)








Σε άλλο πιάτο ψιλοκόβουμε τα λαχανικά











Σε άλλο βάζουμε μαγιονέζα, μουστάρδα και κέτσαπ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνουν ένα.









Έτσι περίπου











Βάζουμε τα λαχανικά στη σάλτσα και τα ανακατώνουμε όλα μαζί να ενωθούν. Στην φωτογραφία δεν τα έκανα έτσι, αλλά η σάλτσα πάει παντού και στα λαχανικά και στο ψάρι με αυτόν τον τρόπο.








Απλώνουμε να πάει παντού η σάλτσα με τα λαχανικά. Να βρέξουν όλο το ψάρι. Γι αυτό καλό είναι να βάλουμε μια στρώση από αυτά πριν, ακουμπάμε το ψάρι πάνω και μετά βάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα από τη σος.







Φτιάχνουμε το πακετάκι μας με τη λαδόκολλα. Φροντίζουμε να κλείσει από παντού για να μην στεγνώσει το ψάρι μας και να παραμείνει ζουμερό και τρυφερό.








Θέλει περίπου μισή ωρίτσα κι ένα τέταρτο να μείνει για να τραβήξει.










Αυτό είναι η πατατοσαλάτα που έφτιαξα με το ψάρι μια από όλες τις φορές.














Καλή όρεξη! :-) 

2 σχόλια:

  1. Μου άρεσε η παρουσίασή σου. Το ψαράκι με την πατατοσαλάτα είναι από μόνος του λατρεμένος συνδυασμός και πιστεύω ότι το μαρινάρισμα κάνει την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Αθηνά! Καλό μήνα! Αύγουστος πλέον ε;

    Πραγματικά! Η μαγιονέζα κάνει τόσο γεμάτη τη γεύση του ψαριού! Είναι απίθανο πιάτο! Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή