Translate

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες με φουντούκια και επικάλυψη σοκολάτας





Αντί αμύγδαλα βάλαμε φουντούκια. Κι αντί για άχνη βάλαμε κουβερτούρα, μαύρη, ανακατεμένη με άσπρη. Μεταμορφώσαμε έτσι τους φετινούς κουραμπιέδες για να μπορέσουν να σταθούν στο ύψος του καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου για το οποίο προορίζονται αύριο. Η τάξη της κόρης μου έχει πάρτι και σκέφτηκε  πως αυτοί οι κουραμπιέδες θα το συνοδεύσουν υπέροχα!

Υλικά

1 βιταμ
120 γρ φουντούκια ελαφρώς καβρουντισμένα
μισό φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κρόκους
1 βανίλια
1 σφινάκι κονιάκ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ

Διαδικασία

Σπάμε τα μισά φουντούκια τα υπόλοιπα θα τα βάλουμε στη ζύμη ολόκληρα λίγο αργότερα, Τώρα τ αφήνουμε στην άκρη για λίγο. 













Χτυπάμε το βιτάμ το οποίο έιναι σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τη ζάχαρη και τους κρόκους.








Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινίζοντας το.












Η ζύμη να είναι σκληρή












Γιατί θέλουμε να της δώσουμε διάφορα σχήματα







Εμείς δώσαμε σχήμα καρδιάς.











Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες. Από 100 γραμμάρια το κάθε είδος φτάνει.



Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
2 κ.σ. βιτάμ









Μπορούμε να τους βουτήξουμε εντελώς μέσα στην σοκολάτα αλλά εμείς θέλαμε να είναι μόνο ο μισός με σοκολάτα! Και τα κορίτσια τους έφτιαξαν έτσι.



















Αυτούς που κράτησα για μας τους πασπάλισα με άχνη ζάχαρη! Απλά καταπληκτικοί!!





Γίνονται περίπου 60 κομμάτια
θέλουν ψήσιμο 20 λεπτά σε μέτριο φούρνο. (160-170 βαθμούς Κελσίου)

Την άχνη την βάζουμε ενώ είναι ακόμη ζεστή. Αλλιώς δεν κολλάει!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου