Translate

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

Γλυκάκι με καραμέλα


Αυτό το γλυκάκι το έφτιαξα για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και πραγματικά ήταν τόσο γλυκό όσο θα θέλαμε να είναι και η χρονιά που μπήκε.  Είναι ένα γλυκό για καλόπιασμα βρε παιδί μου!  Κι όταν πρόκειται για τη νέα χρονιά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο καλόπιασμα! :-)
Welcome 2015! Be nice with us!!

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ μπισκότα ολική αλέσεως τύπου digestive 1 κουτί
10 κουταλιές κακάο
1 βιτάμ


Κρέμα καραμέλας

2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
150 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. σιρόπι καραμέλα
2 κ.σ. βιταμ

Γλάσο σοκολάτας

250 γρ σοκολάτα  κουβερτούρα (βάλτε τη γνήσια 75%)
μισό φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 κ.γ. ελαόλαδο



Διαδικασία



Σε κατσαρόλα λιώνω το βιτάμ με το κακάο.
Μόλις πάρει την μορφή της φωτογραφίας









Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα







Βάζουμε και καρύδια κομμένα στο multi









Στρώνουμε το μείγμα σ ένα τσέρκι 24 cm  πιέζοντας το μ ένα κουτάλι.






Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο σιρόπι καραμέλας.
Και το βάζουμε στην κατάψυξη.






 Ωστόσο φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ, την σοκολάτα και τα δυο κουτιά ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι ν αρχίσει να πήζει.





Μόλις πάρει την μορφή της φωτογραφίας,
την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να  γίνει χλιαρή.







Μέχρι να γίνει αυτό λιώνουμε μπεν μαρι τη σοκολάτα με το εβαπορέ και το λάδι.







Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα υλικά!

Βγάζουμε από την κατάψυξη το τσέρκι με την βάση και στρώνουμε από πάνω την κρέμα καραμέλας.

Κι από πάνω το γλάσο σοκολάτας, όπως στην διπλανή φωτογραφία.


Έτοιμο!











Σερβίρεται και σε ατομικά μπολάκια γλυκού για δοκιμή πριν κοπεί το μεγάλο γλυκό!













Είναι λαχταριστό και στην όψη και στην γεύση!!

Καλή επιτυχία σε όποιον το προσπαθήσει!






Ευτυχισμένο το 2015! 












1 σχόλιο:

  1. Φανταστικο φαινεται!
    Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλές όμορφες στιγμές!
    Καληνύχτα
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή