Translate

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Crackers with quacker



Το καλύτερο δεκατιανό είναι τα κράκερς! Ειδικά όταν είναι τραγανιστά κι έχουν μέσα βρώμη σουσάμι, παπαρουνόσπορο , chia   τότε εκτός από καλύτερο γίνονται και το πιο υγιεινό δεκατιανό!
Την παρακάτω συνταγή την βρήκα στο youtube . Δημιουργός η Alice Friedemann, άγνωστη εντελώς σε μένα. Αλλά τα κράκερς της είναι απίθανα! Στο τέλος της δημοσίευσης θα βρείτε και το βίντεο. Για όποιον προτιμά τα βίντεο από τις φώτο.  Η μοναδική προσθήκη που έκανα ήταν το ελαιόλαδο.

Υλικά

2 φλιτζάνια βρώμη αλεσμένη στο μούλτι για να γίνει αλεύρι.
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
μισό κρασοπότηρο  ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. chia
1 κ.σ. λιναρόσπορο
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Διαδικασία

Παίρνουμε τη βρώμη και αν είναι σε νιφάδες την χτυπάμε στο μούλτι και την κάνουμε αλεύρι βρώμης. 











Προσθέτουμε όλους τους σπόρους, το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.

Βάζουμε και τη βρώμη.

Το μείγμα είναι σαν χυλός. Δεν μοιάζει καθόλου με ζυμάρι! έτσι "αν δεν θέλετε να κάνετε το μυλωνά σύντεκνο" (που λέει κι η μαμά μου) προσοχή στις ποσότητες.




Ρίχνουμε το χυλό πάνω σε λαδόκολλα που την έχουμε απλώσει στο ταψί.







Φυσικά τόσο αραιό που είναι το μείγμα δεν γίνεται να κοπεί αμέσως. Γι αυτό και το ψήνουμε για 10 λεπτά.


Μετά το βγάζουμε μόνο για να το χαράξουμε σε τετράγωνα ίσα κομμάτια





Το αφήνουμε να ψηθεί τόσο ώστε να γίνει πολύ τραγανό.







Μιλάμε ότι γίνεται καταπληκτικό!

Την επόμενη φορά θα φτιάξω με λιαστές ντομάτες κρεμμύδι και ελιές.

Αυτή είναι η βασική συνταγή!
Προσθέτουμε ότι μας αρέσει!

Α ξέχασα! Δε θέλει πολύ ψήσιμο! 30-40 λεπτά σε πάνω κάτω φούρνο στους 170 βαθμούς.
Δοκιμάστε κι αν δεν είναι όσο τραγανά τα θέλετε τότε βάλτε τα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά! Να είστε όμως κοντά γιατί είναι πολύ λεπτές οι στρώσεις του και κινδυνεύει!

Καλή επιτυχία! 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου