Translate

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Φάλαφελ



Τα όσπρια είναι ένα φαγητό που πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 2 φορές εβδομαδιαίως. Αν και... εντάξει ξέρω! Δεν είναι και το πιο αγαπημένο  πολλών! Και ειδικά παιδιών!

Τα φάλαφελ όμως... Νομίζω πως αποτελούν εξαίρεση!

Ειδικά με μια σος γιαουρτιού αποτελούν εξαιρετικό γεύμα! Αν μείνει κανένα (που δεν το βλέπω πιθανόν) βάλτε το την επόμενη μέρα σε ψωμάκι με τυρί και κάντε το εξαιρετικό σάντουιτς.


Υλικά

1 φλιτζάνι βρασμένες φακές
1 βρασμένα ρεβίθια
1 βρασμένα φασόλια
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμένη
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 2 φρέσκα
1 μάτσο μαϊντανό ή κόλιανδρο
κύμινο, πιπέρι, κιτρινόριζα, αλάτι


Για τη σος

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο αλάτι

Διαδικασία

Σουρώνουμε τα όσπρια πολύ καλά


Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες.



Σαν κι αυτές!


Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο






Πάρα πολύ νόστιμα τα φάλαφελ...




Αλλά η σος τα απογειώνει !




Για τη σος απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου