Translate

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Αχλάδια Κομπόστα


Η αχλαδιά μας φέτος έκανε τόσες πολλές κοντούλες! Ξέρετε εκείνα τα καλοκαιρινά μικρά σε μέγεθος αλλά τεράστια σε γεύση αχλάδια!
Παρότι δώσαμε σε φίλους και συγγενείς έμειναν ακόμη πάρα πολλά τα οποία δεν προλαβαίναμε να καταναλώσουμε, γιατί με τη ζέστη ωρίμαζαν απότομα!
Η λύση της κομπόστας ήρθε στο μυαλό μου σαν από μηχανής Θεός.
Πολύ καθάρισμα όμως βρε παιδάκι μου!  Και να σκεφτείς πως έβγαλα μόνο τη φλούδα. Το υπόλοιπο το άφησα ολόκληρο! Και τρώγεται πολύ ευχάριστα! Η δαγκωνιά που περιέχει τα κουκούτσια είναι η νοστιμότερη!

Υλικά

4 φλ ζάχαρη
6 φλ. νερό
2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες με τη φλούδα.
λίγη μαστίχα
3 κ.  αχλάδα καθαρισμένα μόνο από τη φλούδα

Διαδικασία



 Αφαιρούμε την φλούδα από τα αχλάδια


Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό τα πορτοκάλια τη μαστίχα




 Αφού βράσει καλά το σιρόπι και αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά. Και μετά αφήνουμε τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι για αρκετή ώρα μέχρι να τραβήξουν υγρά και να είναι πολύ ζουμερά.
Μόλις κρυώσουν και γίνουν σα διάφανα τους δίνουμε άλλη μια βράση και τα βάζουμε στα βάζα που έχουμε αποστειρώσει τα καπάκια τους. Για να πετύχουμε το αεροστεγές σφράγισμα του βάζου τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.


Με κρέμα παγωτό είναι καταπληκτικά!

Διατηρούνται για αρκετό καιρό μέσα στο ψυγείο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου