Στην ουσία πρόκειται για αλμυρό κέικ, αλλά τα κορίτσια έχουν συνδέσει τη λέξη κέικ με κάτι γλυκό οπότε όταν το πρώτο έφτιαξα το δοκίμασαν προκατειλημμένες κι έτσι δεν τους άρεσε. Αν όμως τους το βαφτίσεις πίτα τότε δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Το τρώνε και τους αρέσει και πολύ! Βγάλε εσύ άκρη! :-) Την τελευταία φορά που το έφτιαξα ήταν πριν από μια εβδομάδα περίπου και το κρατούσα σε μια επίσκεψη ! Έγινε ανάρπαστο. Να η συνταγή.
Υλικά
2 αυγά
15 πράσινες τσακιστές ελιές ψιλοκομμένες
5 λιαστές ντομάτες
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κιτρινόριζα
100γρ κασέρι
100γρ γκούντα
100 μανούρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο για να γίνει το μείγμα σαν του κέικ
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς λάδι ή βούτυρο! Βγάζει μπόλικο από μόνο του. Το αφήνουμε μέχρι να βγάλει όλο του το λίπος και να στεγνώσει.
Ωστόσο, βάζουμε σε μπολ τα αυγά, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε καλά να αναμιχθούν.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ελιές σε άλλο μπολ.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε και τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, την βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι μέσα να βγαίνει καθαρό.
Βγάλτε το αμέσως από την λαδόκολλα μετά από 5 λεπτά διότι όταν κρυώνει δημιουργούνται υδρατμοί και μουσκεύει.
Έτοιμο! Και πάει πολύ και με το τσάι!
Υλικά
2 αυγά
15 πράσινες τσακιστές ελιές ψιλοκομμένες
5 λιαστές ντομάτες
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κιτρινόριζα
100γρ κασέρι
100γρ γκούντα
100 μανούρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο για να γίνει το μείγμα σαν του κέικ
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς λάδι ή βούτυρο! Βγάζει μπόλικο από μόνο του. Το αφήνουμε μέχρι να βγάλει όλο του το λίπος και να στεγνώσει.
Ωστόσο, βάζουμε σε μπολ τα αυγά, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε καλά να αναμιχθούν.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ελιές σε άλλο μπολ.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε και τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, την βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι μέσα να βγαίνει καθαρό.
Βγάλτε το αμέσως από την λαδόκολλα μετά από 5 λεπτά διότι όταν κρυώνει δημιουργούνται υδρατμοί και μουσκεύει.
Έτοιμο! Και πάει πολύ και με το τσάι!
Και με τσαϊ... και για δεκατιανό... αλλά και για πρωϊνό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Penelope, καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκίνησε ο Δεκέμβρης και όλα δείχνουν πιο λαμπερά! Πράγματι δεκατιανό είναι υπέροχο! Πρωινό δεν το δοκίμασα. Θα το δοκιμάσω όμως την επόμενη φορά!
Τέλεια ιδέα! Θα το δοκιμάσω! Καλό μήνα να έχουμε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Ίρμα! Καλό χειμώνα! Μπήκαμε κι επίσημα ε; :-) Ας ελπίσουμε να είναι καλός μαζί μας! Εμείς πάντως θα τον ξεγελάσουμε φτιάχνοντας λιχουδίτσες σαν κι αυτήν! Σ ευχαριστώ για την επίσκεψη!
ΑπάντησηΔιαγραφή