Αυτά τα μπισκότα....
Δηλαδή δεν τα λες κι ακριβώς μπισκότα... Αφού βούτυρο δεν έχουν, ζάχαρη δεν έχουν, αυγά δεν έχουν, ούτε καν αλεύρι δεν έχουν...
Και τότε τι έχουν;
Καταπληκτική γεύση, υπέροχη μαλακή υφή, αν δεν σου ροδίσουν όπως εμένα έχουν και ασυναγώνιστο παρουσιαστικό... Α να μην το ξεχάσω... και σταγόνες σοκολάτας που τα κάνουν απολαυστικά!
Υλικά
2 φλ. καρυδόψυχα ανακατεμένη με αμύγδαλα
1 φλ σταφίδα
1 φλ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
μισή φλ σταγόνες σοκολάτας
μια τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια και 1 κ.γ σόδα
3 κ.σ. ανακατεμένο λιναρόσπορο και chia μουλιασμένα σε μισή φλ. νερό.
1 φύλλο λαδόκολλα.
Διαδικασία
Πρώτη κίνηση να βάλουμε το λιναρόσπορο
και την chia στο νερό και να τ αφήσουμε εκεί
για μισή ώρα περίπου. Το νερό γίνεται ζελές και είναι αυτό που θα αντικαταστήσει τα αυγά στο μπισκότο μας. Γευστικά βέβαια η chia δεν έχει καμία σχέση με το αυγό...
Ούτε και ο λιναρόσπορος. Απλά ο ζελές που παράγεται έχει μια φυσική πηκτίνη που βοηθά στην ένωση των υλικών του μίγματος.
Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους ανακατεύουμε με τις σταφίδες. Όλα μαζί τα χτυπάμε στο μούλτι.
Χτυπάμε και τα καρύδια και τ ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτοντας και τις σταγόνες της σοκολάτας.
Η ζύμη είναι πολύ αφράτη και ίσως κολλάει στα χέρια. Με βρεγμένα χέρια όμως γίνονται άνετα τα μπισκότα της φωτογραφίας και χωρίς να κολλάει.
Ψήστε τα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς. μόνο για 15 λεπτά.
Εγώ τα άφησα 20 και μου ροδίσανε λίγο πιο πολύ από όσο έπρεπε.
Δηλαδή δεν τα λες κι ακριβώς μπισκότα... Αφού βούτυρο δεν έχουν, ζάχαρη δεν έχουν, αυγά δεν έχουν, ούτε καν αλεύρι δεν έχουν...
Και τότε τι έχουν;
Καταπληκτική γεύση, υπέροχη μαλακή υφή, αν δεν σου ροδίσουν όπως εμένα έχουν και ασυναγώνιστο παρουσιαστικό... Α να μην το ξεχάσω... και σταγόνες σοκολάτας που τα κάνουν απολαυστικά!
Υλικά
2 φλ. καρυδόψυχα ανακατεμένη με αμύγδαλα
1 φλ σταφίδα
1 φλ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
μισή φλ σταγόνες σοκολάτας
μια τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια και 1 κ.γ σόδα
3 κ.σ. ανακατεμένο λιναρόσπορο και chia μουλιασμένα σε μισή φλ. νερό.
1 φύλλο λαδόκολλα.
Διαδικασία
Πρώτη κίνηση να βάλουμε το λιναρόσπορο
και την chia στο νερό και να τ αφήσουμε εκεί
για μισή ώρα περίπου. Το νερό γίνεται ζελές και είναι αυτό που θα αντικαταστήσει τα αυγά στο μπισκότο μας. Γευστικά βέβαια η chia δεν έχει καμία σχέση με το αυγό...
Ούτε και ο λιναρόσπορος. Απλά ο ζελές που παράγεται έχει μια φυσική πηκτίνη που βοηθά στην ένωση των υλικών του μίγματος.
Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους ανακατεύουμε με τις σταφίδες. Όλα μαζί τα χτυπάμε στο μούλτι.
Χτυπάμε και τα καρύδια και τ ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτοντας και τις σταγόνες της σοκολάτας.
Η ζύμη είναι πολύ αφράτη και ίσως κολλάει στα χέρια. Με βρεγμένα χέρια όμως γίνονται άνετα τα μπισκότα της φωτογραφίας και χωρίς να κολλάει.
Ψήστε τα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς. μόνο για 15 λεπτά.
Εγώ τα άφησα 20 και μου ροδίσανε λίγο πιο πολύ από όσο έπρεπε.
Παρόλα αυτά δεν χάλασε η γεύση τους, η οποία είναι πολύ γεμάτη. Ειλικρινά τα συγκεκριμένα μπισκότα δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα σοκολατένια που έχουν βούτυρο και αλεύρι!
Μόλις έφτιαξα τα μπισκότα και να πω τα καλύτερα! Έγιναν πεντανόστιμα και όλοι όσοι τα δοκίμασαν δεν πίστευαν ολτι δεν περιέχουν τα κλασσικά υλικά των μπισκότων. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, θα την κρατησω ως κόρη οφθαλμού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φτιάξει κάτι παρόμοιο με κινόα. Σπόρους chia δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα αν και διαβάζω επίσης πολύ καλά σχόλια για το συγκεκριμένο τρόφιμο. Φοβερά τα μπισκότα και πολύ καλύτερα για συνοδευτικό καφέ ή τσαγιού από έτοιμα ανθυγιεινά και σίγουρα πιο παχυντικά μπισκότα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά κορίτσια! Άργησα να δω τα σχόλια σας! χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή! Θα την χρειαστούμε τώρα μετά τις γιορτές που θα πρέπει να κάνουμε προσεχτική κατανάλωση σε ζάχαρη και λιπαρά! :-) Δεν θα μας λείψουν καθόλου! Η γεύση τους είναι τόσο γεμάτη που ικανοποιεί κάθε λιχούδη!
ΑπάντησηΔιαγραφή