Translate

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Πάστα Φλόρα με μαρμελάδα κυδώνι... σχέση ζωής!






Η πάστα φλώρα είναι το αγαπημένο γλυκάκι των κοριτσιών και των φιλενάδων τους. Ειδικά η μικρή μου κόρη κάθε φορά που την επισκέπτονται στο σπίτι θέλει να έχουμε φτιάξει πάστα φλώρα για κέρασμα.
Της πάει πολύ κάθε λογής κόκκινη μαρμελάδα. Όχι δηλαδή πως με τις κίτρινες  είναι λιγότερο νόστιμη! Ανάρπαστη γίνεται έτσι κι αλλιώς.
Όμως φέτος που στο μετόχι είχαμε πολλά κυδώνια, φτιάξαμε αρκετή μαρμελάδα κυδώνι κι ανακάλυψα έτσι πως και με αυτήν το  τραγανό ζυμάρι της πάστας φλώρα  κάνει  απίθανο συνδυασμό.

Υλικά

1 φλ  ελαιόλαδο (Να τρίψετε μέσα λίγο ξύσμα από φρέσκο ακέρωτο πορτοκάλι, αποκτά υπέροχη γεύση)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Περίπου 4 φλ. Αλεύρι γ.ο.χ.
Μισό φλ μαύρη ζάχαρη
Μισό ποτήρι χυμό από πορτοκάλι
1 σφηνάκι  ρακί, ή κονιάκ
Ελάχιστο αλατάκι

Διαδικασία


Χτυπάμε αρχικά το ξύσμα του πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο για μυρίσει πιο όμορφα. 

Κι  αμέσως  μετά προσθέτουμε όλα  τα υπόλοιπα  υλικά όλα μαζί και παίρνουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.



Απλώνουμε σε ένα ταψί για τάρτες το ζυμάρι και φροντίζουμε να μείνει τόσο ώστε να μας φτάσει να κάνουμε από πάνω τα κορδόνια που θα στολίσουμε το γλυκάκι μας. 


Τώρα φτιάχνουμε μεγάλα κορδόνια και τα στολίζουμε από πάνω σε κάθετες γραμμές. Δημιουργούνται έτσι τετράγωνα στα οποία μέσα βάζουμε ένα αμύγδαλο για στόλισμα. Αλλά προσθέτει και γεύση όταν καβρουντιστεί με το ψήσιμο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου