Translate

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Παγωτό στο χέρι


Το ξέρω πως είχα ένα μεγάλο διάστημα απουσίας από το blog!  Εκτός του ότι για ένα διάστημα ήμουν εκτός σπιτιού (Βασικά αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά έφυγα) , μόλις επέστρεψα είχα τόσα πολλά να βάλω σε σειρά που δεν προλάβαινα να μπω στην κουζίνα!
Το ήθελα! Πολύ το ήθελα! Αλλά δεν προλάβαινα! Και προχθές μπήκα! Και τι φαντάζεστε πως έφτιαξα με το κρύο και τα χιόνια τριγύρω από την πόλη;  Όχι! Όχι δεν έφτιαξα λαχταριστό αχνιστό ψωμί! Ούτε σούπα καλέ! ναι σιγά μην έφτιαχνα πίτα!

Παγωτό έφτιαξα! Και τι παγωτό! Έγινε! μμμ Τέλειο! Χωρίς παγωτομηχανή! Δεν ξέρω τι μ’ έπιασε και την φύλαξα. Ήταν ολόκληρη διαδικασία να την εμφανίσω ξανά. Και ναι! Χωρίς κρυσταλάκια!  Στην τύχη! Εντελώς όμως!

Βρήκα εκεί ανυποψίαστη μια φυτική Σαντιγύ που είχα πάρει τις γιορτές για να φτιάξω κάτι αλλά τελικά δεν το έφτιαξα. Και την μετέτρεψα πριν καλά καλά το καταλάβει σε παγωτό! Φρουτώδες, απαλό μυρωδάτο! Φανταστικό!

Υλικά



 500 γρ σαντιγί φυτική
μισο κουτί γάλα συμπικνωμένο 
το ξύσμα από 2 λεμόνια φρέσκα, κιτρινόριζα
γλυκά κουταλιού πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι
περίπου ένα φλιτζάνι από το σιρόπι τους
cranberries, 2 κ.σ. μέλι

 Διαδικασία


Χτυπάμε με μίξερ χειρός την σαντιγύ μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Ρίχνουμε το ξύσμα, την κιτρινόριζα και λίγο από το σιρόπι. Και συνεχίζουμε το χτύπημα.









Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τα cranberries, λίγο σιρόπι ακόμα
Τέλος προσθέτουμε το μέλι λιωμένο στο φούρνο μυκροκυμάτων και το γλυκό κομμένο κομμάτια μεγάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμη. Υπολογίστε συνολικό χτύπημα 20 λεπτά.  όσο το χτυπάς τόσο φουσκώνει και γίνεται πιο αφράτο!

Αφήστε το στην κατάψυξη 3 ώρες να παγώσει!








Έτοιμο!

Όχι δεν πρόλαβα να το σερβίρω! Μόις πάγωσε το τρώγαμε από το μπολ! :-)




2 σχόλια:

  1. Είμαι τρελή φαν των παγωτών ακόμα και τον χειμώνα! Πολύ μου άρεσε η ιδεα της κιτρινόριζας και των γλυκών του κουταλιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!

    Δεν φαντάζεσαι για τι γεύση μιλάμε! Κι αν εξαιρέσουμε την 20λεπτη διαδικασία του χτυπήματος στο μίξερ. είναι ένα εύκολο και σχετικά ελαφρύ παγωτάκι! Δεν έχει ας πούμε αυγά ή πρόσθετα λιπαρά με βούτυρο ζωικής προέλευσης! Φυσικά έχει αρκετές θερμίδες (όπως όλα τα νόστιμα τρόφιμα! σνιφ σνιφ! )



    ΑπάντησηΔιαγραφή