Translate

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Σολομός με σταφύλια


Ένα εξαιρετικό πιάτο της εποχής που τρώγεται υπέροχα με τη συνοδεία λευκού κρασιού ξηρού κατά προτίμηση!
Εμείς το φτιάξαμε με κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι, αλλά το έχω δοκιμάσει και με λευκά σταφύλια και είναι εξίσου εντυπωσιακό και νόστιμο. Το μυστικό είναι το μέλι το πετιμέζι και το μπαλσάμικο. Προσδίδουν μια γλυκόξινη γεύση που σου μένει αξέχαστη!

Υλικά

4 φιλέτα σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο σταφύλι χωρίς κουκούτσια καθαρισμένο μόνο τις ρώγες θέλουμε
1 φλιτζανάκι πετιμέζι, 1 μέλι και 1 μπαλσάμικο
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.


Διαδικασία



Σοτάρουμε το σολομό σε αντικολλητικό σκεύος








Σταφύλι κόκκινο χωρίς κουκούτσι μόνο τις ρώγες.





Μπαλσάμικο ξύδι
μέλι και πετιμέζι








Ρίχνουμε μέσα και τα σταφύλια να πάρουν μια βράση.









Ενώνουμε σε ένα ταψάκι όλα τα υλικά μαζί







Τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα










Δηλαδή σε δυνατή φωτιά περίπου μισή ώρα.






Καλή επιτυχία!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου