Translate

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Τάρτα με κρέμα και βερίκοκα

Αυτές τις μέρες, όποιος έχει φίλους με βερικοκιές, ή τέλος πάντων ένα δέντρο στο χωριό του, είναι τυχερός.
Είναι πολύ γενναιόδωρο δέντρο η βερικοκιά. Αλλά βιάζεται τόσο πού να μας κεράσει τα φρούτα της που μας τα κερνάει όλα μαζί. Ωριμάζουν μονομιάς. Όλα μαζί!  Κι εκεί που λες: Αχ και να χα ένα βερικοκάκι, ξεκινά ο εφιάλτης του βερίκοκου. Και τότε πρέπει να ανακαλύψεις τρόπους να τα μαγειρέψεις και να τα ευχαριστηθείς.

Μια καταπληκτική τάρτα με βερίκοκα λοιπόν έφτιαξα σήμερα.
Εύκολη, γρήγορη με υλικά που σίγουρα έχεις σπίτι.

Ζύμη
235  γρ  αλεύρι γ.ο.χ
50  γρ. μαύρη ζάχαρη
170  γρ  βιτάμ παγωμένο
1 κ.σ. νερό
1 αυγό
Λίγο αλάτι

Γέμιση
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
Μαρμελάδα βερίκοκο

Φρέσκα βερίκοκα


Διαδικασία

Πλένεις και ανοίγεις τα βερίκοκα.
 Βγάζεις τα κουκούτσια και τα ελέγχεις προσεχτικά για να μην ΄χουν τίποτα μέσα. 









Σε μια γαβάθα κοσκινίζεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτεις τη ζάχαρη και το βούτυρο. 






Τα ζυμώνεις  πολύ καλά με τα χέρια και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι έτσι. 







Αν προσθέσεις το νερό και το αυγό το αποτέλεσμα στη ζύμη είναι αυτό. 







Παίρνεις δυο κομμάτια λαδόκολλα και βάζεις το ζυμάρι ανάμεσα. Το απλώνεις και ...





΄σσ ΄να ταψάκι για τάρτες. Αν δεν έχεις και πας να αγοράσεις τώρα προτίμησε αυτά τις σιλικόνης. Κάνουν ωραίο ψήσιμο και δε παθαίνουν τίποτα!! 




Το ζυμάρι θέλει σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 λεπτά στους 170 βαθμούς πάνω κάτω φούρνο. 

Την κρέμα την φτιάχνεις σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προτίμησε την παγωμένη κρέμα που την χτυπάς μόνο με γάλα και είναι έτοιμη. 




Καλή επιτυχία!!! 




1 σχόλιο:

  1. Πράγματι είναι δύσκολο να βρούμε ώριμα βερίκοκα, αυτά του εμπορίου είναι άγευστα.
    Η ιδέα για τάρτα είναι καταπληκτική !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή