Translate

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Τυρί με κεφίρ



Έχετε σπόρους κεφίρ; όχι; Μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ! Είναι πολύ υγιιεινό αν και θέλει χρόνο για την περιποίηση του.
Είναι πάντως πολύ υγιεινό αν και δεν είναι και ιδιαίτερα νόστιμο! Δείτε αυτό το άρθρο και θα καταλάβετε τι εννοώ: http://eisygian.blogspot.gr/2014/10/blog-post_87.html

Πάντως αν δεν σας αρέσει να το πίνετε σκέτο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κείκ αντί για γιαούρτι, και γενικά όπου η συνταγή θέλει γιαούρτι βάλτε το! Είναι καταπληκτικό!

Όπως καταπληκτικό είναι κι αυτό εδώ το τυράκι:

Την ιδέα την πήρα από δω: http://sofeto.gr/?p=2424


Υλικά

1 ποτήρι κεφίρ
1 λίτρο γάλα φρέσκο

Διαδικασία
Το κεφίρ είναι έτοιμο όταν έχει αυτή την μορφή











Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι










Προσθέτουμε και το γάλα

Βρείτε ένα θερμόμετρο κουζίνας. Αν δεν έχετε πάρτε δεν είναι καθόλου ακριβό αλλά είναι πολύ χρήσιμο!








Ανακατεύουμε! Στους 60 βαθμούς αρχίζει να κόβει το γάλα.

Στους 80 βαθμούς  είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε το τυρί μας από τη φωτιά.





Το βάζουμε σε τούλι ή σε θήκη για τυρί όποιος έχει.

Εγώ πάντα φυλάγω το τούλι από τις μπουμπουνιέρες κι έτσι έχει πάντα κάποιο συρτάρι στο σπίτι!





Το τυρί αρχίζει να στραγγίζει και να φαίνεται πλέον πως έχουμε ένα τυρί σαν μυζήθρα!





Είναι λίγο άσκημο! Αλλά την επόμενη φορά θα είμαι πιο οργανωμένη και θα  το φτιάξω ομορφότερο!








Η γεύση του πάντως μοιάζει πολύ με το μανούρι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου