Translate

Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Ρολό πατάτας με γέμιση σπανάκι φρέσκια μυζήθρα και κιμά


Αυτό το ρολό είναι ιδιαίτερο. όχι μόνο γιατί περιέχει σπανάκι και μυζήθρα. Φρέσκο κιμά και παρμεζάνα. Αλλά γιατί το περιτύλιγμα του δεν είναι κάποια ζύμη αλλά πατάτες πολύ λεπτά κομμένες και τοποθετημένες στην λαδόκολλα με τέτοιο τρόπο που να μπορέσουν να αγκαλιάσουν αργότερα την εκλεκτή γέμιση.
Δοκιμάστε το με ροζέ κρασί ή μπύρα ξανθιά! Απίθανο!


Υλικά για 4 άτομα

300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμύδι
3 ντομάτες χοντροκομμένες.

μισο κιλο σπανάκι
300 γρ μυζήθρα
1 σκελίδα σκόρδο

4 πατάτες λεπτοκομμένες
1 φλ ξυσμένη παρμεζάνα


Διαδικασία



Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε πολύ λεπτές φέτες; και τις αλατίζουμε λίγο.

Σε μια λαδόκολλα στρώνουμε το ξυσμένο τυρί
και από πάνω τις πατάτες τη μια κοντά στην άλλη.












Τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι.
Τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν.









Ωστόσο τσιγαρίζουμε ένα σκόρδο με λίγο λάδι και ρίχνουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε ελάχιστα. ίσα ίσα να μαραθεί.

Και μετά προσθέτουμε την μυζήθρα. Την σπάμε με το πιρούνι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το σπανάκι.











Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. και τις πασπαλίζουμε με λιγο τυρί ακόμα.












Μετά στρώνουμε από πάνω το μείγμα με το σπανάκι να πάει παντού.









Κάνουμε το ίδιο με το μείγμα του κιμά.












Σιγά σιγά τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας το ρολό μας.


Προσοχή γιατί σπάει εύκολα.
Επίσης προσοχή στη γέμιση. Αν βγει πολύ καλύτερα να κάνετε 2 ρολά αλλιώς δεν είναι εύκολο να γίνει ρολό. Εμένα ζορίστηκε πολύ γιατί το παραγέμισα! Αλλά μη σκάτε τόσο! Έτσι κι αλλιώς βγαίνει πεντανόστιμο!





Μόλις τελειώσετε με το γύρισμα, το βάζετε στο φούρνο ακόμη για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, για να ροδοκοκκινίσει!






Καλή επιτυχία! Και καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου