Translate

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με ρύζι και σταφίδες



Η εποχή αυτή έχει τόσα πολύχρωμα και μυρωδάτα λαχανικά που και περίοδος νηστείας να μην ήταν πάλι δεν έχεις διάθεση να φας κρέας.

Τα γεμιστά είναι αγαπημένο φαγάκι που όμως σε ότι αφορά το σπίτι μας το κάνουν οι γιαγιάδες μας κι έτσι δεν το φτιάχνω και πολύ συχνά. Και όταν τελικά βρω χρόνο ενδιάμεσα να το φτιάξω το "πειράζω" λιγάκι!  Είμαι περήφανη πάντως για τις ζαβολιές που κάνω στις συνταγές, γιατί πάντα προκύπτει κάτι νέο και πολύ πολύ νόστιμο επίσης!

Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή των γεμιστών! αλμυρογλυκόξινο πιάτο! Πολύ ιδιαίτερο!

Υλικά

1 κρεμμύδι ξερό και ένα φρέσκο
2 καρότα,
1 αγγινάρα
άνηθο μαϊντανό δυόσμο (από μισό ματσάκι)
πιπέρι κύμινο αλάτι  όσο σας αρέσει
4-5 ντομάτες
6 πιπεριές μεγάλες όλων των χρωμάτων
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 κρασοπότηρο λάδι.


Διαδικασία 

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τους κόβουμε από πάνω μια φέτα την οποία και θα χρησιμοποιήσουμε ως σκέπασμα.


Ξύνουμε ότι ξύνεται από τα παραπάνω υλικά. Τα υπόλοιπα τα κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια. Την αγκινάρα την ξύνουμε και την περιλούζουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσει. 
Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες ολόκληρες. Ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν τα υλικά όλα. 

Γεμίζουμε τις πιπεριές κι αν μείνει χώρος ενδιάμεσα βάζουμε και πατάτα, κολοκυθάκι ή ντομάτα. 

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο σε σιγανή ένταση (170 βαθμούς) Σε μια ώρα το ξεσκεπάζουμε δυναμώνουμε την θερμοκρασία και τα ψήνουμε ακόμη μισή ωρίτσα να ροδίσουν τα λαχανικά. 
Εκτός από το ελαιόλαδο, και τα υγρά που είχε η γέμιση, δεν έβαλα άλλο υγρό μέσα στο ταψί. Τα λαχανικά επειδή ψήθηκαν αργά, έβγαλαν όσα υγρά χρειαζόταν για να μαλακώσουν ρύζι και λαχανικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου