Translate

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Οδοντόπαστα







Ναι ναι! Πολύ καλά διαβάσατε! Σήμερα έφτιαξα οδοντόπαστα. 

Όχι δεν είναι κάποιο γλυκό! Ούτε κάποιο φαγητό που το ονόμασα έτσι! Έφτιαξα πραγματική οδοντόπαστα για βούρτσισμα των δοντιών!

 Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καταπληκτική αίσθηση καθαριότητας αφήνει στο στόμα μετά τη χρήση! Μόνο όταν την δοκιμάσει κανείς μπορεί να το πιστέψει!  


Την ιδέα την πήρα από αυτό το blog το οποίο έχει κι άλλες πολλές πληροφορίες για την εναλλακτική μορφή της ιατρικής.  http://alttherapy.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6737.html#axzz2CTJ8cBQR 

Σήμερα είναι η δεύτερη φορά που την έφτιαξα. 

Η πρώτη πριν δυο εβδομάδες είχε γεύση πορτοκάλι. Ετούτη εδώ έχει γεύση μέντας. Και οι δυο μας άρεσαν πάρα πολύ.  Δεν την έβαλα νωρίτερα διότι ήθελα να την δοκιμάσω πρώτα και να είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα.  

Την επόμενη φορά θα κάνω με γεύση δυόσμο.  Και την άλλη με γεύση βανίλιας! Πάντως για να αγοράσω ξανά χλωμό το βλέπω! 

Μια δόση φτάνει για 2 εβδομάδες περίπου μια 4 μελή οικογένεια. 



Υλικά 


                  Ξύσμα από φρέσκο λεμόνι. (προαιρετικά)  Καταπολεμά την κακοσμία. Βέβαια η κόρη μου που φοράει σιδεράκια στα δόντια διαμαρτυρήθηκε πως της κολλάει ενδιάμεσα.  Όμως όταν ξέπλυνε με περισσότερο νερό έφυγαν και το στόμα μοσχομύριζε..

               Ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι θαλασσινό τριμμένο. Εγώ φέρνω από το Μαριδάκι. Αλλά όποιος δεν έχει κανένα Μαριδάκι κοντά νομίζω θα βρει στα καταστήματα υγιεινής διατροφής ή βιολογικών προϊόντων

                   Πέντε κουταλάκια φυτική γλυκερίνη τη βρήκα πολύ εύκολα στο πρώτο φαρμακείο που μπήκα.

               Δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο  εγώ είχα πορτοκάλι την πρώτη φορά κι έβαλα από αυτό. Έδωσε και το ανάλογο χρώμα στην οδοντόπαστα. Το είχα αγοράσει από το σούπερ μάρκετ. Όπως έχει διάφορα αιθέρια έλαια στο φαρμακείο. Αυτή την φορά πήρα μέντα. Υπάρχει όμως και  δυόσμος,  φασκόμηλο. Ότι γεύση σας φτιάχνει την διάθεση.

Μισό κουταλάκι ζάχαρη στέβιας (προαιρετικά)

Πέντε κουταλάκια (μαγειρική) σόδα


Διαδικασία

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι αρχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ. 






1.   









             Τα χτυπάμε για να ενωθούν πάρα πολύ καλά! Να λιώσει η σόδα και το θαλασσινό αλάτι. 

       Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα αν θέλουμε. Ανακατεύουμε και πάλι να ενωθεί και το ξύσμα με το μείγμα.                                                        Τα χτυπάμε για να ενωθούν πάρα πολύ καλά! Να λιώσει η σόδα και το θαλασσινό αλάτι. 










       Την τοποθετούμε σε βαζάκι ή αν βρούμε σε κάποιο σωληνάριο για να βγαίνει όπως η αγοραστή οδοντόπαστα. 









     Αυτή είναι με γεύση μέντας. 

     Πέτυχε λίγο περισσότερο στην υφή από την πρώτη μου με το πορτοκάλι. 




















6 σχόλια:

  1. Καλά πλάκα μου κάνεις!! μπράβο! και οι γεύσεις θα είναι υπέροχες. τελικά ίσως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ οτι φανταζόμαστε!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιες φορές απλά εντυπωσιάζεσαι με το πως μπορούμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα καθημερινής χρησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουμε δει συνταγες και συνταγες, αλλα οδοντοκρεμα! Μπραβο σου για την ανακαλυψη!Καλως σε βρισκω και καλη συνεχεια ευχομαι!Φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Lou lolita!

    Πραγματικά είναι η καλύτερη οδοντόπαστα που έχουμε χρησιμοποιήσει. Εξαιτίας του θαλασσινού αλατιού, έχεις την αίσθηση όλη μέρα πως κολύμπησες! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Penelope,

    Όλα τα μυστικά του ζην αλλά και του ευ ζην είναι στην φύση. Μην κοιτάς που προσωρινά το έχουμε ξεχάσει λόγω έλλειψης χρόνου! Θα το ξαναθυμηθούμε οσονούπω. Όχι τόσο από οικονομική ανάγκη...όσο από ανάγκη για χρήση καθαρών και υγιεινών προϊόντων.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρετή μου! Καλωσόρισες! Και το δικό σου το blog είναι όλο ευρηματικές κατασκευές! Καταπληκτικό!

    Θα τα λέμε λοιπόν!

    φιλιά κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή