Translate

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Σαλάτα με θαλασσινά, καρύδια και dressing περγαμόντο



Καλημέρα! Σάββατο σήμερα! Τι καλά! Ο καιρός κάθε μέρα γίνεται και καλύτερος, οι μέρες πιο φωτεινές και η διάθεση μας ανεβαίνει. Καλά δεν είναι τόσο απλό αλλά ας μην αλλάξουμε την κουβέντα τώρα! Το θέμα μας είναι η σαλάτα με τα θαλασσινά που έφτιαξα σήμερα.
Τόσο δεμένες γεύσεις μεταξύ τους σε σαλάτα έχω καρό να φάω! Κι όσο ανοίγει ο καιρός τόσο  μειώνεται και η όρεξη για λιπαρά. Όχι όμως και για γλυκά! Κάπως πρέπει να συντηρήσουμε και τα κιλά του χειμώνα! Αν τα κόψουμε και όλα μονομιάς πάει θα καταρρεύσουμε! Και φτάνει που καταρρέουν όλα γύρω μας, ας μείνουμε εμείς οι βράχοι! Πάλι πάω να αλλάξω την κουβέντα!!
Ας επικεντρωθούμε στο θέμα μας λοιπόν.

Τα υλικά της σαλάτας

5-6 μεγάλες γαρίδες βρασμένες
ένα φλιτζάνι  μύδια βρασμένα
1 μαρούλι σγουρό
5-6 φύλλα κινέζικο λάχανο
κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μαρούλι συνηθισμένο
άνηθο, πάει περισσότερο στα θαλασσινά από τη ρόκα.
μισό φλιτζάνι καρύδια και μισό  σποράκια
2 φλιτζάνια  στάρι βρασμένο
μια χούφτα granberies και μια σταφίδες

Για το dressing 

3 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μαρμελάδα περγαμόντο (όποιος δεν έχει βάζει πορτοκάλι)
αλάτι, λίγο πιπέρι
Καλό χτύπημα στο multi


Διαδικασία





Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν









Τα κόβουμε όλα μαζί









Βάζουμε τα μύδια, και τα υπόλοιπα υλικά










Στολίζουμε με τις γαρίδες





















Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της σος κι έτοιμη η σαλάτα μας τραγανή και χορταστική!








6 σχόλια:

  1. Η σαλάτα φαίνεται υπέροχη, αλλά το dressing με τη μαρμελάδα όλα τα λεφτά! Σ΄ ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια! Τα λέμε! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με απογείωσε το ντρέσινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ πλουσια σαλατα! Και πολυ πρωτοτυπη με την μαρμελαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α! Gee μου η πιο ερωτιάρα σαλάτα της περιοχής φτιαγμένη από τα χεράκια σου!
    Δεν μου λες; Ταχυδρομικώς έρχεται, ή αδίκως θα περιμένω;:)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλές ωραίες "πινελιές" έχει η σαλάτα σου Gee-Gee.
    Σταράκι, crunbberies, άρωμα και γεύση περγαμόντου!!!
    Πολύ μου αρέσει πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κορίτσια! Χρόνια σας πολλά!
    Άργησα να δω τα σχόλια σας! :-)

    Χαίρομαι που σας άρεσε η σκέψη να χρησιμοποιήσω μαρμελάδα περγαμόντο στο dressing! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ταίριαζαν οι γεύσεις! Έφτιαξα την ίδια σαλάτα προχθές σαν κυρίως γεύμα! Αυτή τη φορά με πετιμέζι! Έγινε πολύ ωραία επίσης, αλλά σαν το περγαμόντο δεν έγινε!

    Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή