Translate

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Μαρμελάδα λεμόνι


Αυτή την καταπληκτική μαρμελάδα την έφτιαξα από τις στημένες  λεμονόκουπες που δημιουργήθηκαν από το ξύσμα που χρησιμοποίησα για να φτιάξω την φετινή λεμονόπιτο βασιλόπιτα! 

Ήταν τόσο μυρωδάτα λεμόνια που μου ρθε η ιδέα! Γιατί δηλαδή μπορεί να γίνει μαρμελάδα από περγαμόντο ή από μανταρίνι ή από πορτοκάλι; Έτσι θα την κάνω και αυτή! Και το επιχείρησα! Και έγινε... Δεν περιγράφεται με λόγια!

Υλικά

Στυμμένες λεμονόκουπες περίπου 1 κιλό
Και ξυσμένες γύρω γύρω. όχι όλες. Σε κάποιες το ξύσμα το άφησα.
1 κιλό ζάχαρη
νερό αρκετό

Διαδικασία


Βράζουμε τις λεμονόκουπες δυο φορές αλλάζοντας το νερό κάθε φορά. Την τελευταία φορά αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά.
Πετάμε το νερό και προσθέτουμε νέο τόσο όσο να τα σκεπάζει.




Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σβήνουμε την κουζίνα και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 3-4 ώρες. Μόλις κρυώσει το  ξαναβράζουμε.


Σβήνουμε και πάλι την κουζίνα και το αφήνουμε πάλι αρκετές ώρες να κρυώσει.
 Μετά το ξαναβάζουμε στην φωτιά και κόβουμε τα κομμάτια με το ραβδομίξερ.








Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.









Κάνουμε το γνωστό κόλπο με το μονοπάτι. Αν δεν κλείσει, είναι η πυκνότητα της μαρμελάδας μας καλή!





Την βάζουμε αμέσως σε βάζα τα οποία γυρίζουμε ανάποδα για να πετύχουμε την κονσερβοποίηση! Είναι καταπληκτική μαρμελάδα! Φτιάξτε την οπωσδήποτε και θα με θυμηθείτε!





2 σχόλια:

  1. Αρωματική και μυρωδάτη και με υλικό ανακυκλώσιμο!!!

    Καλή Χρονιά να έχεις. Gee Gee.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Penelope! Δεν πετάμε τίποτα!! :-) Και καμιά φορά από κει που δεν το περιμένεις προκύπτουν οι νοστιμότερες λιχουδιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή