Translate

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Μηλόπιτα ξυσμένη!






Έχω καιρό να κάνω γλυκάκι! Είπα να φτιάξω μια νηστίσιμη, ελαφριά, λαχταριστή μηλόπιτα!
Όταν την πρωτοδοκίμασα είχα πάθει μεγάλη πλάκα μαζί της! Ήταν το 2009 θυμάμαι...
Από τότε την έχω δει σε διάφορε εκδοχές. Αυτή εδώ νομίζω πως είναι η καλύτερη!

Υλικά


1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο  του (αν δεν έχετε βάλτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ένα μπέικιν πάουντερ
1 και λιγο λιγότερο φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 βανίλιες
1 ποτηράκι κονιάκ ή λικέρ μήλο
μια τσιμπιά αλάτι

Γέμιση

5 μήλα κομμένα σε κύβους και ψημένα με τα καρύδια και τις σταφίδες.
1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι σταφίδα (προαιρετικά)
3-4 κ.σ μαύρη ζάχαρη

Διαδικασία


Βρίσκουμε την συνταγή :-)


Συγκεντρώνουμε τα υλικά .










Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψήνουμε για λίγο με τη ζάχαρη, τα καρύδια και τις σταφίδες.











Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.  Και την χωρίζουμε σε δυο κομμάτια. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.








Μετά από μισή ώρα και λίγο πριν γίνει παγάκι, βγάζουμε τη ζύμη μας και την τρίβουμε από τον χοντρό τρίφτη της ξύστρας μας.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα, όπως στη φωτογραφία.








Βάζουμε στη μέση το μείγμα του μήλου και ξύνουμε το άλλο κομμάτι ζύμης με τον ίδιο τρόπο πάνω από το μήλο.
                                               Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου