Translate

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μπάρες δημητριακών με ταχίνι και μέλι

Τελικά δεν είναι δύσκολο να κάνεις μπάρες δημητριακών. Τις είχα πάρει από κακό μάτι γιατί πέρυσι απέτυχε μια προσπάθεια μου. :-) 

Φέτος το πάλεψα με άλλα υλικά και πιο υποψιασμένη…

Σε όποιον δεν αρέσει το ταχίνι τις συστήνω ανεπιφύλαχτα! 
Όχι γιατί δεν έχουν ταχίνι! Έχουν και μάλιστα αυτό είναι η βασική τους λιπαρή ουσία.
 Αλλά γιατί, όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι τόσο τέλεια συνδυασμένα, που δίνουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Δεν είμαι και πολύ υπερήφανη για το σχήμα που τους έδωσα. Νομίζω βιάστηκα να τις κόψω γι αυτό μου κόπηκαν έτσι άσκημα! Η γεύση πάντως δεν σε αφήνει να τις  παρατηρήσεις που είναι λίγο ασκημούλες οι καημένες! Χε! Χε!


Υλικά 

200 γρ ταχίνι
150 γρ μέλι
1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό
1 κ.γ κανέλα
κομμάτια μαύρης σοκολάτας 
σταφίδες, κράνμπερις, κότσι μπέρι 
corn flakes ολικής αλέσεως, quacker, (περίπου από 1 φλ.) 
1 μήλο ξυσμένο 
2 κ.σ. μαρμελάδα σύκο

Διαδικασία 




Βάζουμε το ταχίνι μαζί με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ








Ανακατεύουμε να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα











 Ρίχνουμε και το λεμόνι πρώτα το ξύσμα και μετά το χυμό.









Ρίχνουμε και την κανέλα 

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη σοκολάτα. Καλό είναι να κόψουμε τις σταφίδες και να τις μουσκέψουμε σε λίγο χυμό πορτοκάλι και να τις βάλουμε έτσι. Γίνεται πιο ωραίο. 










Βάζουμε και την μαρμελάδα σύκο. 












Προσθέτουμε στο μείγμα μας και τα 
corn flakes ολικής αλέσεως και το  quacker και ανακατεύω. 
Η ποσότητα που έβαλα από το καθένα είναι περίπου 1 φλιτζάνι. Όμως θα πρέπει όταν τα ανακατέψετε να είναι όλα μουσκεμένα από τα υγρά του μείγματος. Οπότε ξεκινήστε με 1 φλιτζάνι κι αν στην πορεία θέλει κι άλλο προσθέτετε. 

Ευχαριστώ τη Νίκη που με ρώτησε και έγραψα αυτή την λεπτομέρεια! Την είχα ξεχάσει! :-) 












Κι έτσι αν δοκιμάσετε θα εντυπωσιαστείτε από τη γεύση! 







Ρίχνουμε και τα κότσι μπέρι 









Τρίβουμε και το μήλο











Εγώ το έβαλα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Νομίζω όμως πως σε ταψί θα άπλωνε περισσότερο και θα γινόταν λίγο πιο λεπτές! Επίσης θα είχα την δυνατότητα να τις κάνω πιο όμορφες! 











Σε 20 λεπτά είχε αρχίσει να ροδίζει τριγύρω το μείγμα κι έτσι έβγαλα την φόρμα από το φούρνο και την έκοψα σε κομμάτια.

Έβαλα τα κομμάτια στο φούρνο και πάλι για να γίνει πιο τραγανιστή. 


Νομίζω τα κατάφερα! 

Δεν διατηρείται και πάρα πολλές μέρες! Έτσι αν θέλουμε να τις παίρνουμε στην δουλειά μας ή να τις δίνουμε στα παιδιά για δεκατιανό στο σχολείο, θα τις φτιάχνουμε κάθε Κυριακή για να τις τελειώνουμε ως την Παρασκευή!  Αποκλείεται να έχουν μείνει ως  την Παρασκευή! Αλλά αν έχουν μείνει κεράστε και κανένα συνάδελφο!  Δεν είν'  κακό!! :-) 





4 σχόλια:

  1. Υπέροχα τα υλικά που χρησιμοποιείς !!!! Λατρεύω το ταχίνι ,το μέλι
    και το quaker ( δεν μας λες πόσο quaker βάζεις) Θα τις φτιάξω οπωσδήποτε !!!!!!
    Καλό βράδυ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!! To quacker και τα corn flakes νομίζω ήταν 1 φλιτζάνι το καθένα. Προσπάθησα να δώσω στο μείγμα την μορφή που έχει στις φωτογραφίες πριν το βάλω στο φούρνο. Να είναι στεγνό αλλά να έχει βραχεί όλο από το ταχίνι και το μέλι. Οπότε βάζεις 1 φλιτζάνι και αν πρέπει τότε προσθέτεις ακόμα λίγα. Είναι απίθανη η γεύση τους! Άσε που ο συνδυασμός λεμόνι-μέλι- κανέλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμος. Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική η συνταγούλα σου φίλη μου..πολύ υγιεινή πρόταση ειδικά για παιδιά με τόσο δυναμωτικά συστατικά..μπράβο σου..καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!! Καλή Κυριακή Kate'sCakeBox,
    Είναι τόσο χορταστική η μπάρα που το μεσημέρι πεινάς λιγότερο! Και το πιο καλό νέο είναι πως αρέσουν πολύ στα παιδιά! Είχα τις επιφυλάξεις μου πάνω σ αυτό να σου πω την αλήθεια, διότι ότι υγιεινό συνήθως κάνουν μπλιαχ τουλάχιστον ως τα 16! Μετά στρώνει το πράμα λιγάκι!!

    Σ ευχαριστώ πολύ!!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή