Translate

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κέικ καρότου με κακάο και φλούδες κίτρου


Την έμπνευση για να φτιάξω αυτό το κέικ την άντλησα από κάτι φλούδες κίτρου που βρήκα σε κατάστημα ξηρών καρπών στο σχολείο μου κοντά!
Καταπράσινες, τραγανές γλυκόξινες μάλλον στην γεύση, αλλά τόσο μυρωδάτες! Και πριν τις φάω όλες έτσι σκέτες είπα να τις χρησιμοποιήσω φτιάχνοντας κάτι. Η Μαρίνα ζήτησε κέικ όπως κάθε Σαββατοκύριακο σχεδόν και η απάντηση δόθηκε μόνη της. Θα τις βάλω στο κέικ. Το κέικ καρότου είναι από τα αγαπημένα μας αν και δεν του ξανά έβαλα κακάο άλλη φορά.
Σκέφτηκα αφού άρχισα τα πειράματα ας τα κάνω όλα μαζί! χε χε!
 Ο τρελός επιστήμονας στην κουζίνα!
Καρότο- κίτρο-κακάο και παπαρουνόσπορο; . χμ... για να δούμε τι θα βγει!

Υλικά 

1 βιτάμ
4 αυγά
Μισή κούπα γάλα
Μισή κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα
Μέσα διαλυμένο ένα κ.γ. σόδα
Μιάμιση κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
Μισό φαρινάπ
2 κούπες καρότα ξυσμένα
5 μεγάλες φλούδες κίτρο
Λίγο αλάτι λίγη κανέλα
Μια χούφτα παπαρουνόσπορο

Διαδικασία


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.









Αν είστε τόσο τυχερή κι έχετε έναν άξιο  βοηθό σαν τον δικό μου δεν θα καθαρίσετε εσείς τα καρότα.













Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη  τα καρότα. Στο μούλτι δεν είναι ωραία! Μην τα χτυπάτε ποτέ.





Κι ενώ ο βοηθός τρίβει τα καρότα εμείς λιώνουμε  το βιτάμ.









Το ρίχνουμε στην ίδια λεκάνη που έχουμε ρίξει τα αυτά την ζάχαρη το αλάτι τη κανέλα το γάλα, το χυμό και τη σόδα. 








Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ψιλοκόβουμε το κίτρο.











Χτυπάμε και ρίχνουμε και το κακάο 












σε χαμηλές στροφές το μίξερ για να μην φεύγει ο αέρας από το κέικ. 









Ρίχνουμε και το φαρινάπ 











Και στο τέλος προσθέτουμε και το καρότο










Σχεδόν έτοιμο











Τοποθετούμε το μείγμα σε δυο φόρμες 

Και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Πριν το βγάλετε βυθίστε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό, πριν αποφασίσετε πως το κέικ είναι έτοιμο. 

Ανέλπιστα νόστιμο! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως δένει η γεύση του καρότου με την γεύση του κακάο. 
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν! 

3 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι εξαιρετική μυρωδιά χάρη στις φλούδες του κίτρου, και φυσικά την υφή που του προσφέρει το καρότο.
    Εύγε για τον συνδυασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καραμελωμένες φλούδες κίτρου δοκίμασα κι εγώ πρόσφατα σε ένα από τα καταστήματα που ανέφερες ggg!!!! Τα πειράματα στην κουζίνα έχουν τις περισσότερες φορές τα καλύτερα αποτελέσματα!!!!! Και το δικό σου κέικ επιβεβαιώνει την παραπάνω δήλωση!!!!!!
    Καλή εβδομάδα να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κορίτσια!! Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια! Να ξέρετε πως έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα γιατί προέρχονται από δυο κυρίες πραγματικά ταλαντούχες στο σπορ! Καλή εβδομάδα και καλή μας συνέχεια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή