Translate

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

γεμιστά σοκολατένια μπισκότα




Αυτά τα μπισκότα επιβίωσαν 12 ώρες... Πραγματικά δεν ξέρω πως τα εξαφάνισαν τα κορίτσια τόσο γρήγορα!  Είναι υγιεινά, κι επειδή η βρώμη μπαίνει αλεσμένη δεν ανιχνεύεται στην γεύση η στην εμφάνιση. 
Ταιριάζουν απίστευτα με το τσάι, το γάλα ή τον καφέ αλλά και σκέτα σαν σνακ στο σχολείο. Τώρα που είπα σχολείο πρέπει να τα φτιάξω μια μέρα να κεράσω τα παιδιά μου! 25 έχω φέτος...ζωή να χουνε. Είναι ζόρικα αλλά και πολύ αγαπησιάρικα! 

Στην συνταγή μας: 




Με αυτά τα υλικά βγαίνουν 2 λαμαρίνες μονά μπισκότα, δηλαδή  γύρω στα 28 μπισκότα γεμισμένα

60gr βιταμ
1 φλ. Κακάο
Μισή φλ. Ζάχαρη μαύρη
2 αυγά
1 και μισό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη στο μούλτι
1 τσιμπιά αλάτι
Αν κολλάει η ζύμη αλεύρι γ.ο.χ για να μην κολλάει

Γέμιση

200 γρ σοκολάτα, γάλακτος ή κουβερτούρα
40 γρ μαύρη ζάχαρη
20 γρ βιταμ
1 τσιμπιά αλάτι

Διαδικασία 



Τοποθετούμε την ζάχαρη το κακάο, το μπέικιν τις βανίλιες το αλάτι σε μια μεγάλη γαβάθα. 









Λιώνουμε το βιτάμ στην πιο χαμηλή ένταση του φούρνου μικροκυμάτων.









χτυπάμε στο μούλτι την βρώμη. Κι ετοιμάζουμε τα αυγά. 










Ενώνουμε όλα μαζί τα υλικά στην γαβάθα και τα χτυπάμε καλά να ενωθούν. 











Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, τότε ρίχνω λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις να απορροφήσει τα πολλά υγρά. 









Σοκολάτα  γάλακτος έτοιμη για μπεν μαρί, ή για λιώσιμο στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά μετά που θα ψηθούν τα μπισκότα όχι ακόμη! Ρίξτε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά που συμπεριλαμβάνονται για τη γέμιση. 





Απλώνουμε με τον πλάστη μια λεπτή ζύμη και κόβουμε με το στόμιο ενός ποτηριού στρογγυλά μπισκότα. προσέξτε μη είναι χοντρά φουσκώνουν στο φούρνο και μετά είναι τεράστια! 





τα απλώνουμε στην λαμαρίνα η οποία είναι στρωμένη με λαδόκολλα 






Έτοιμα! Καλά τρώγονται κι έτσι δεν το συζητώ!!







 Τα φουρνίζουμε λίγο πριν ετοιμάσουμε τη γέμιση για να γίνουν πιο τραγανά! 




Την γέμιση δεν την φωτογράφισα... Με συνεπήρε η γεύση τους και το ξέχασα χε χε! 
Εκείνο όμως που θέλει προσοχή είναι να απλωθεί η γέμιση όσο είναι ακόμη ζεστή. γιατί μετά δύσκολο... 




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

3 σχόλια:

  1. Λατρεύω τις συνταγές με βρώμη !!! Σίγουρα είναι πεντανόστιμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα φίλη μας από Θεσσαλονίκη
    καλημέρα στο Ηράκλειο
    Συγχαρητήρια για τα καταπληκτικά
    μπισκότα σου..
    Καλό απόγευμα και καλό τριήμερο
    Παύλος-Μαριέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίθανα ήταν! Μου φαίνεται πως θα τα ξανά κάνω το απόγευμα! Σας ευχαριστώ και τους δυο για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια! :-) Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή