Translate

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Δεν είναι κρέπα, δεν είναι τηγανίτα, είναι Pan Cake

Τα πρωινά της Κυριακής είναι λίγο πιο ιδιαίτερα για όλους! Πιο πολύς ο χρόνος να σκεφτείς, να ετοιμάσεις να δημιουργήσεις!
Σκεφτόμουν λοιπόν πρωί πρωί τι λιχουδιά να φτιάξω για πρωινό… Άλλαξε και η ώρα σήμερα. Ήθελα να υποδεχτούμε το χειμώνα (προσωπικά δεν τον έχω δει ακόμα) με κάτι πιο πολύπλοκο από το συνηθισμένο πρωινό.
Οι τηγανίτες είναι το αγαπημένο μας. Βέβαια απαιτούν πολύ ελαιόλαδο αφού είναι τηγανιτοί και φυσικά έχουν πολλές θερμίδες. Και το να τηγανίζω μεταξύ μας είναι η χειρότερη μου δουλειά στην κουζίνα.  Φαντάσου προτιμώ να πλύνω  πιάτα!
Οι κρέπες… χμ… μπα δεν νομίζω…
Θέλω κάτι ενδιάμεσα σε τηγανίτες και κρέπες! Δηλαδή pan cakes. Έκανα την έρευνα μου στο διαδίκτυο και μπερδεύτηκα από την πληθώρα των προτάσεων. Πάντρεψα 2-3 διαφορετικές εκδοχές, έβαλα και την δική μου πινελιά και ορίστε 4 πεντανόστιμα pan cakes, χορταστικά, όχι τόσο βαριά όσο οι τηγανίτες, πιο γεμάτα στη γεύση από τις κρέπες!


Υλικά


1 φλιτζάνι γάλα (λίγο λιγότερο)
2 κ.σ. βούτυρο
1 αβγό
1 φλιτζάνι αλεύρι (λίγο λιγότερο)
2 κ.γ.. μπέικιν (γεμάτα)
2 κ.σ. ζάχαρη
Μισό κ.γ. αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ


Συγκεντρώνω όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και 









τα στερεά σε ένα άλλο...


















Το μείγμα πρέπει να είναι κάπως έτσι











Παίρνουμε με μια κουτάλα της σούπας μείγμα και το βάζουμε σ ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε πριν βουτυρώσει. 










Πρέπει να βλέπουμε πως το  Pan Cake  θα γίνει χοντρό. Άρα βάζουμε ολόκληρη την κουτάλα. 











Έτοιμη! Σε 10 λεπτά έχει την πρώτη  Pan Cake στο πιάτο να σε παρακαλάει να την φας! χε χε! 







Αυτό σχεδιάζεις διότι η γεύση τους πάει με όλα! 

Και με αλμυρά και με γλυκά. 




Και με αλμυρό-γλυκα! 
Αυτή η μαρμελάδα είναι μια σπάνια μαρμελάδα κόκκινων μούρων και σύκων που δεν έχω βάλει εδώ διότι την έκανα φέτος δοκιμαστικά με πολύ λίγα μούρα. 
Νομίζω όμως πως πάει υπέροχα και η φράουλα, και τα φρούτα του δάσους και όποια κόκκινη μαρμελάδα. 


















Η Ζιζή και η Μαρίνα έβαλε σοκολατένια κρέμα  την οποία έφτιαξα στο λεπτό με 2 κομμάτια κουβερτούρα μια κουταλιά βιτάμ και μισή κούπα γάλα. 



2 σχόλια:

  1. Μμμ...ενδιαφέρον φαίνεται!Δεν έχω φάει ποτέ pan cakes, μόνο σε αμερικάνικες ταινίες τις έχω δει.Ευκαιρία να τις δοκιμάσω, όμως για ένα σπέσιαλ πρωινό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Mageirissa! Κι εμείς τα δοκιμάσαμε πρώτη φορά με αυτή την συνταγή! Συνήθως κάνω τηγανίτες με πετιμέζι, η κρητικό θυμαρίσιο μέλι από τα Αστερούσια! Τα pan cakes όμως είναι πιο ελαφρύ νομίζω! Δεν απαιτεί τηγάνισμα σε πολύ λάδι! ίσα που λαδώνεις με πινέλο το τηγάνι. Αν φτιάξεις δοκιμάστε την αλμυρογλυκιά γεύση! Απίστευτη! Σ ευχαριστώ για την επίσκεψη!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή