Translate

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Γλυκόξινα mince pie














Τ ανακάλυψα τυχαία και είναι πολύ ιδιαίτερα στην γεύση. Πολύ πιο ελαφριά από τους κουραμπιέδες, (μιας και η δημοσίευση γίνεται Χριστούγεννα) και λίγο πιο εύκολα να τα φας χωρίς να σκέφτεσαι το βούτυρο και τις θερμίδες.

Τα έφτιαξα σήμερα και για το παζάρι στο σχολείο μας και έγιναν ανάρπαστα!

Υλικά
ζύμη (είναι παρόμοια με αυτήν που έχω δώσει για τα μηλοπιτάκια μου
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι ρετσίνα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ σόδα
1 τσιμπιά αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει. Η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια αλλά να μην είναι και πολύ ελαστική. Να είναι αφράτη.

Γέμιση

αποξηραμένα φρούτα και μουλιασμένα στο Brandy (μάνγκο, πεπόνια παπάγια, σταφίδες cranberies, κ.λ.π.)
Ξινό-μυζήθρα (για όσους ζουν μακριά από την Κρήτη κάνει και η φέτα)

Διαδικασία

Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά για να βγει μια ζύμη απαλή. όπως αυτήν: 













Και μετά


Ανοίγω μικρά μπαλάκια ένα ένα και τα γεμίζω με 1 κ.γ. αποξηραμένα φρούτα και λίγη μυζήθρα.
Τα κλείνω και του δίνω το σχήμα του κουραμπιέ.





Έτσι κάπως. Δεν γίνεται να γίνουν μικροσκοπικά γιατί δεν χωράει μέσα η γέμιση αλλά μην το παρακάνετε με το μέγεθος. σαν ένα μεγάλο καρύδι να είναι το μέγεθος της ζύμης αρχικά πριν το γέμισμα.






Τα βγάζουμε από το φούρνο πριν μας ροδίσουν πολύ γιατί μετά γίνονται σαν μπισκότα. Στην γεύση πρέπει να είναι μαλακά. Άρα τα βγάζουμε μόλις ψηθεί το ζυμάρι.













Τα βάζουμε σε σχάρα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη






Αυτή είναι η εκδοχή school bazaar! he he!










Κι αυτή είναι home edition









Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου