Translate

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Τηγανίτες με μυζήθρα - Cretan traditional pan cakes


Καλό μήνα!!  Μα τι όμορφος μήνας που είναι ο Δεκέμβριος! Όλο γιορτές και διάθεση γιορτινή. Το τελευταίο το εύχομαι από καρδιάς γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και ίσως κάποιοι άνθρωποι να αδυνατούν να βιώσουν το μήνυμα του μήνα και να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Όμως είναι στάση ζωής την οποία επιλέγεις σε όποιες συνθήκες κι αν βρίσκεσαι.  Μην ξεχνάς πως σε κάθετι στη ζωή αν το θες μπορείς να βρεις κάτι όμορφο,  κάτι καλό... Κάτσε να δεις πως το έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες.. "Ουδέν κακόν αμιγές καλού"  Ο μπαμπά μου το λέει με δικά του λόγια ως εξής: "Ποτέ μην σκας για κάτι που φτιάχνει και για κάτι που δεν φτιάχνει"  χε χε! Μην σκας για τίποτα δηλαδή! Πάλευε για το καλύτερο που μπορείς χωρίς όμως στενοχώριες και άγχος!

Δες εμένα! χε χε! Σήμερα πάλεψα για να φτιάξω τηγανίτες! Μισώ να τηγανίζω ως γνωστόν... και μάλλον κάηκα λιγάκι με το λάδι που πετάχτηκε, αλλά το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Χαρούμενα πρόσωπα γύρω από το τραπέζι και ευχάριστη διάθεση! Δεν είναι και λίγο αρχές του μήνα ε;

Υλικά

2 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο λάδι
1 κούπα νερό, μια τσιμπιά αλάτι.
μυζήθρα και φέτα ανακατεμένη περίπου ένα  φλιτζάνι (προαιρετικά)
λάδι για τηγάνισμα

μέλι  ή πετιμέζι
σουσάμι
κανέλα

Διαδικασία


Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά και κάνουμε ένα χυλό.









Τον αφήνουμε ν ανέβει και μετά κουταλιά κουταλιά τον ρίχνουμε σε καυτό λάδι προσέχοντας να μην καούμε!!










Με το ελαιόλαδο γίνονται πιο βαριοί στην γεύση.  Μάλλον για τηγάνισμα πρέπει να βάλουμε άλλο λάδι.










Αυτό ήταν!

Έτοιμοι να τους απολαύσετε με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι ή σοκολάτα!














































1 σχόλιο: