Επίσης η προσθήκη ροκφόρ και γκούντας εκτός από την ξινομυζήθρα!
Όποια εκδοχή αυτής της πίτσας κι αν δοκιμάστε ειδικά ζεστή θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά
γέμιση
1 κιλό φρέσκα σύκα
100 γραμμάρια γκούντα
150 ροκφορ
300 ξυνομηζύθρα
ζυμάρι για πίτσα
1 αυγό
1 ποτήρι κεφίρ
1 κρασοπότηρο λάδι
αλεύρι τόσο όσο να είναι η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
1 κυβο μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξερή
1 κρασοπότηρο νερό
Διαδικασία
Φτιάχνουμε το ζυμάρι, βάζοντας την μαγιά μπύρας σε χλιαρό νερό να διαλυθεί. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Προσωπικά κάθε φορά που αποφασίζω να φτιάξω κάνω αρκετό και κρατάω το μισό στην κατάψυξη. Διατηρείται αρκετά εκεί μέσα και όταν βγεί είναι της ώρας και είσαι έτοιμη να φτιάξεις πίτσα.
Πασπαλίζουμε από πάνω τα τυριά
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και να λιώσουν τα τυριά!
Ζεστή είναι υπέροχη τραγανή γλυκόξινη πικάντικη εξαιτίας του ροκφόρ!
Είναι μια διαφορετική πίτσα!
Σούπερ πίτσα πικάντικη κι ενισχυμένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι αυτά τα εκπληκτικά σύκα πολύ θα ήθελα να τα δοκίμαζα.
Πολλά εύγε Μαρία μου!
Ζ.
Πολύ ωραία ζύμη πίτσας με το κεφίρ, και η ποικιλία των τυριών δένει τέλεια με τα σύκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά απίστευτο δεκατιανο. Όσοι την δοκίμασαν τη λάτρεψαν αυτη την πίτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφή