Translate

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κουλουράκια κίτρινης κολοκύθας - καρότου

Τα κουλουράκια καρότου είναι τα αγαπημένα μου! Είναι λίγο ευαίσθητα βέβαια και δεν μπορούν να διατηρηθούν πολλές μέρες. Γι αυτό και συνήθως δεν τα ευχαριστιέμαι όταν τα αγοράζω.
Προτιμώ  να τα φτιάχνω μόνη μου.
Αυτά βέβαια είναι άλλη εκδοχή από εκείνη που κάνω συνήθως.  Είναι soft  και έχουν και κίτρινη κολοκύθα. Σήμερα στο σχολείο "οι δοκιμαστές μου"  ενθουσιάστηκαν!  Υγιεινά, νόστιμα, χορταστικά, κι ελαφριά! Όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνουν ένα αγαπημένο snack! :-)

Υλικά 


1 Φλιτζάνι κολοκύθα τριμμένη
1 μεγάλο  καρότο
½ φλιτζάνι πεκορίνο, αλάτι πιπέρι, κύμινο 
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 μπέικιν πάουντερ
5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διαδικασία


Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.










Την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και την βάζουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε κι ένα καρότο μεγάλο και το τρίβουμε κι αυτό! 
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι κύμινο.








τα βάζω σε λεκανίτσα και προσθέτω το ελαιόλαδο, το αυγό το πεκορίνο το γάλα, το μπέικιν. Ανακατεύω πολύ καλά. 


Προσθέτω και το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια. 




Την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. 





Είναι ώρα να κάνουμε τα κουλουράκια μας. 




Σε λαδόκολλα φτιάχνω και τακτοποιώ τα κουλουράκια  λίγο αραιά γιατί φουσκώνουν. 









Το ξέρω πως είναι νόστιμα ζεστά αλλά πρέπει να αφήσετε χώρο να φάτε και κρύα! Είναι τέλεια! 











2 σχόλια:

  1. hello Humberto,
    Thanks for visit!
    I am glad that you managed translated in your language what is written here and that you are one of friends in my blog! I will be glad if you cook one of our recipes and tell us if they are tasty.
    Many greetings from Crete-Greece :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή