Translate

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ρολό με cake vanila γεμισμένο με σοκολάτα και κάτι ακόμα.





Κυριακή σήμερα!
Έχουμε οικογενειακή συνάντηση στο χωριό του μπαμπά μου το μεσημέρι. 
Έφτιαξα λοιπόν για τον απογευματινό μας καφέ εκεί, ένα ρολό που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Είναι το γνωστό swiss roll. Τα κορίτσια επέμεναν να το κάνουμε! Είναι πραγματικά υπέροχο σε όψη. Και σε γεύση όμως δεν πάει πίσω. Κι επειδή δεν έχει βούτυρο είναι σαφώς πιο ελαφρύ σε θερμίδες  από το cake με βούτυρο ή λάδι.   

Έχω φτιάξει δυο εκδοχές. Η μια είναι με cake βανίλια και η άλλη με σοκολατένιο. 

Η μια έχει γέμιση μερέντα, κι επικάλυψη γλάσο  κουβερτούρας ή άλλη έχει γέμιση κι επικάλυψη κρέμα σοκολάτα και ξύσμα πορτοκάλι. 






Διαδικασία 

Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ  














και τους προσθέτουμε τη ζάχαρη



Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. 













 Προσθέτω και το αλεύρι κοσκινισμένο 










 Ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι! Αν έχουμε βοηθό ακόμη καλύτερα! Τον αφήνουμε να το ανακατέψει μέχρι να βουτυρώσουμε την λαδόκολλα.












Ο βοηθός νούμερο 2 βουτυρώνει τη λαδόκολλα. 
Μα καλά εγώ τίποτα δεν θα κάνω σήμερα; 









Και ρίχνει το μείγμα μέσα! Το έστρωσε και με σπάτουλα για να πάει παντού, αλλά αυτό δεν το φωτογράφησα.  Μη τους το πείτε! Μια δουλειά μου ανέθεσαν κι αυτή μισή την έκανα! χε χε! 







Μου ανέθεσαν και να το ψήσω λίγο. Αλλά εγώ μάλλον το παράκανα...  Μάλλον ήθελα 1-2 λεπτά πιο λίγο ψήσιμο. 









Το τύλιγμα όμως μας πέτυχε! Σκεφτήκαμε αρχικά να μην του βάλουμε γλάσο σοκολάτας και του προσθέσαμε κρυσταλλική ζάχαρη. 









                                                          Αλλά επειδή μας αρέσουν τα γλυκά υπερπαραγωγή τελικά το ντύσαμε με γλάσο κουβερτούρας! 














Έτοιμο στην πρώτη εκδοχή











Η δεύτερη εκδοχή θυμίζει περισσότερο τούρτα σοκολάτα, αλλά σε πιο ελαφρύ γιατί δεν έχει σιρόπι και δεν είναι και πολύ γλυκιά. 

Το παντεσπάνι γίνεται ακριβώς με τα ίδια υλικά και τον ίδιο τρόπο μόνο που στο τέλος προσθέτουμε 4 κ.σ κακάο.
Ψήνουμε 12 λεπτά ακριβώς. 

Το μείγμα έτοιμο για να απλωθεί στη λαδόκολλα. 










Αυτό το έβαλα σε στρογγυλό ταψί. Ε να μην παίξουμε και  λίγο; 










Oh NO! Πάλι παρά ψήθηκε ή μου φαίνεται; 












Μια χαρά έγινε τελικά! 
Το τυλίξαμε τριγύρω με κρέμα ζαχαροπλαστικής,  γεύση  σοκολάτα-πορτοκάλι.  
Και το πασπαλίσαμε με σταγόνες κουβερτούρας.  Μη με ρωτάτε ποια εκδοχή προτιμώ.  Καθεμιά έχει τη δικιά της προσωπικότητα. Είναι νόστιμη με άλλο τρόπο. 


4 σχόλια:

  1. Καλή σου μέρα! Έχεις ένα βραβειάκι. Αν θέλεις πέρνα να το πάρεις!
    http://geysimentas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ! τι γλυκό! Σ ευχαριστώ πολύ Irma! Αν και νέα στο food blogging και δεν ξέρω τι ακριβώς παίρνω και πως, ένα βραβειάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Σ ευχαριστώ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα,καλως ηρθες στην blogoπαρεα.Σε βρηκα απο την geysimentas οπου μας χαρισε βραβειακι.Καλο απογευμα και αν θες περνα μια βολτουλα απο το σπιτακι μου http://pergamonto.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα pergamonto! Σ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη! Πέρασα από το σπίτι σου και μάλιστα κεράστηκα μ ένα σωρό όμορφες ιδέες! Πολλά φιλιά! Θα τα λέμε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή