Translate

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Λευκό μωσαϊκό με φιστίκια Αιγίνης και blueberries



Η σημερινή συνταγή είναι αφιερωμένη στον ανιψιό μου τον Άρη, που χθες είχε την γιορτή του , αλλά κι επειδή είναι λάτρης της λευκής σοκολάτας και του… ξυδιού! Καλά το ξύδι δεν το βάζουμε στο γλυκάκι μας. Απλά το αναφέρω! Χε χε! Άρη  I love you!
















 Υλικά 


2 μεγάλες άσπρες σοκολάτες ή 360 γρ
1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης αλεσμένα
1 φλιτζάνι αποξηραμένα blueberries ή σταφίδες ολόκληρες
0,1 κουτί γάλα ζαχαρούχο και το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ
2 πακέτα μεγάλα μπισκότα oreo

Διαδικασία 


Βάζουμε σε μπεν μαρι τις σοκολάτες μαζί με τα γάλατα να λιώσουν. Προσοχή είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε το γάλα και τη σοκολάτα από την αρχή μαζί, γιατί αλλιώς η σοκολάτα σφίγγει και δεν δουλεύεται!















Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα, βάζουμε εκεί και τα αλεσμένα φιστίκια, αλλά και τα blueberries.















Και ανακατεύουμε















Αφού λιώσει η σοκολάτα και ενσωματωθεί με το γάλα, (γίνεται μια παχύρευστη λευκή κρέμα) την ενώνουμε με τα υλικά του μπολ.  Ανακατεύουμε καλά μ ένα κουτάλι να πιάσει όλα τα στερεά υλικά η κρέμα της σοκολάτας.



Στρώνουμε σε φόρμα μακρόστενη του κέικ  λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και το σκεπάζουμε.







Θέλει ψυγείο στη συντήρηση  2-3 ώρες. Ή αν βιαζόμαστε κατάψυξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου