Translate

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Cookies with raisin and chocolate drops





Τα έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα. Έφτιαξα 5 λαμαρίνες περίπου αλλά τώρα δεν υπάρχει ούτε ένα. Εξαφανίστηκαν μέσα σε 4 μέρες. Βοήθησαν βέβαια και τα παιδιά της τάξης μου! Και κάποια που είχα στην περυσινή μου τάξη. Να φανταστείτε πως οι συνάδελφοι μου ίσα που δοκίμασαν. Και όχι όλοι. Άσε που η Μαρία η Αγγλικού μας  (λάτρεις των cookies) τα ψήφισε ως τα καλύτερα!

Υλικά


100 γρ.  βιτάμ και 1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια βρώμη χτυπημένη στο multi
Ενάμισι φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι,
1 μπέικη και 1 κ. γ. σόδα , 
λίγο αλάτι, 
1 κ.γ. κανέλα
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα
1 πορτοκάλι ξυσμένο από τον καταψύκτη
Σταγόνες σοκολάτας
Μισό φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι φουντούκια αλεσμένα

Διαδικασία






Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι και το Βιτάμ μαζί με το αυγό.








Χτυπάμε το quacker  ή αλλιώς βρώμη στο multi να γίνει σκόνη.












Όταν έχω πολύ φρέσκα πορτοκάλια εννοώ να τα έχω κόψει εγώ από το δέντρο να είμαι σίγουρη πως είναι φρέσκα, τότε κάποια από αυτά τα βάζω στην κατάψυξη και όταν θέλω ξύσμα για να είναι σίγουρα ακέρωτο και χωρίς φάρμακα τότε το χρησιμοποιώ. Όλο. Δεν πετάω τίποτα. Ξύνω και το μέσα! Όλο! Το ίδιο κάνω και με τα λεμόνια. Δεν χάνουν καθόλου το άρωμα τους κι έχω πάντα όταν τα χρειάζομαι.













Βάζουμε λοιπόν το ξύσμα, την μαύρη ζάχαρη, το κακάο σε σκόνη στο ίδιο μπολ που είχαμε αρχικά το λάδι και το αυγό.








Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και προσθέτουμε και τις ολόκληρες  σταφίδες.










Αλέθουμε και τα φουντούκια










Τα βάζουμε κι αυτά στο αρχικό μας μείγμα








Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας












Αφού βάλουμε κοσκινισμένο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μείγμα μας έχει αυτή την μορφή. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια αλλά μην το παρακάνετε κιόλας με το αλεύρι.







Έτοιμα! μμμ μύρισε το σπίτι!
Είναι soft. Αν τα θέλετε πιο τραγανά φουρνίστε τα στο τέλος μισή ώρα στους 100 βαθμούς στο gril  με μισάνοιχτο φούρνο. Εμάς μας άρεσαν πιο πολύ μαλακά!












Ζεστά είναι πολύ νόστιμα! Αλλά και κρύα είναι το ίδιο καταπληκτικά!

Καλή επιτυχία σε όσους τα φτιάξουν!

                           :-)



8/11/2012

Και τα έφτιαξε η Mary Lou  συνάδελφος μου. Τα έφερε σήμερα στο σχολείο για να μας κεράσει για τα γενέθλια της. Πραγματικά σας το λέω, ήταν τόσο επιτυχημένα και σε σχήμα και σε γεύση! Ενθουσιάστηκα!  Τα πέτυχε πολύ περισσότερο από μένα! Μου επιβεβαίωσε πως η ίδια συνταγή γίνεται εντελώς διαφορετική όταν την φτιάχνει άλλη νοικοκυρά! Κάθε μια από μας, βάζει την δική της ενέργεια, την δική της προσωπικότητα και διάθεση!

  Μπράβο Μαρία!  Να τα χιλιάσεις!

2 σχόλια:

  1. Νόστιμα τα μπισκότα σου Gee μου. Όλα τα υλικά συνθέτουν σίγουρη γεύση και άρωμα!

    Ντελίβερυ έρχεται μέχρις εδώ, άραγε; :)

    Φιλάκια σας!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα καλημέρα! Ήταν πολύ νόστιμα κατά κοινή αποδοχή. Εν τω μεταξύ βλέπει κανείς γραμμένα τόσα πολλά υλικά και νομίζει είναι δύσκολο να γίνουν! Είναι πανεύκολα. Και τα παιδιά αλλά και όσοι αισθάνονται παιδιά τα λατρεύουν! :-)
    Λες να αρχίσω και τα delivery ε; Βρε τι ανάγκη έχεις εσύ! Τόσες νοστιμιές που φτιάχνεις; :-)

    Φιλάκια κι από μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή