Translate

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Κολοκυθοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα χωρις φύλλο




Η κολοκύθα αυτή την εποχή είναι στο φόρτε της! Όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις μια. Κάποιοι την λατρεύουν. Κάποιοι άλλοι την μισούν. Εγώ είμαι κάπου στην μέση. Δεν πεθαίνω, αλλά αν την βρω έτοιμη, ειδικά τηγανιτή τραγανή και αλατισμένη σωστά, την τσακίζω εννοείται!

Η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα πάντως έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση. Θες τα τυριά, το κύμινο  η κιτρινόριζα... Οι γεύσεις έχουν δέσει θεϊκά!


Τη συνταγή την αφιερώνω στη Βίκυ. Για να μη λέει πως στο Gee Gee δημοσιεύονται μόνο γλυκά! :-)

Υλικά


3 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα
Κύμινο, αλάτι, πιπέρι κιτρινόριζα
4 αυγά
250 γρ. φέτα
100γρ. μανούρι
100 γρ. γκούντα
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι λάδι 




Διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει ένα μείγμα όχι ιδιαιτέρως πηχτό αλλά ούτε και αραιό. Σαν κέικ περίπου.


 Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και το βάζουμε μέσα. Αν στρώσουμε μια λαδόκολλα στην φόρμα και το βάλουμε εκεί κάνουμε την ίδια δουλειά και χωρίς να έχουμε ιδιαίτερο πλύσιμο στα ταψί μετά. χε! χε!
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
 Και σε 3 τέταρτα περίπου, Έχω ένα πεντανόστιμο, υγιεινό, ελαφρύ σνακ! Ψήνουμε  στο  γκριλ και στους 180 βαθμούς
Δεν το έφτιαξα απόψε. Πριν δυο εβδομάδες. Αλλά τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες σκέφτομαι πως δεν θα έλεγα όχι για ένα κομμάτι! Μόλις βρω κολοκύθα θα το ξαναφτιάξω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου